videoprilog Dine Durmića (Federacija danas)

Sutra se na stadionu Tušanj sastaju FK Tuzla City i FK Sloboda 

Trideseto kolo Premijer lige BiH donosi zanimljiv i treći ovozenski derbi FK Tuzla City i FK Sloboda. Utakmica se igra sutra od 17:00 sati na stadionu Tušanj.   

U grčevitoj borbi za bodove i opstanak u najelitnijem rangu bosanskohercegovačkog fudbalu u stručnom štabu kluba iz Rudarske 2 žele u meču protiv ekipe FK Tuzla City ostvariti pobjedu. Iako su domaćini u ovom susretu favoriti, želje za trijumfom u ''crveno - crnom'' taboru ne manjka. 

"Mi znamo da smo mi u grčevitoj borbi za opstanak, gdje nam je svaki bod potreban i sigurno to ''moranje'' kada se igra nema ljepote u fudbalu. Žao mi je radi toga, da smo bogdom ranije riješili opstanak, pa da sutra bude jedan istinski spektakl", kaže Amir Spahić šef stručnog štaba FK Sloboda. 

"Daćemo sve od sebe sutra, svaki bod nam je važan, do kraja imamo težak raspored, ali sigurno je da i mi posjedujemo neki kvalitet, jer smo mi dobijali ekipe iz vrha, tako da se nadam sutra dobrom angažmanu", najavljuje Mirsad Ramić, igrač FK Sloboda. 

Trener FK Tuzla City želi u sutrašnjoj utakmicu potvrdu kvaliteta i borbenosti njegove ekipe iz nekoliko posljednjih utakmica. Igra ekipe je na visokom nivou i žele potvrditi spremnost i želju za pobjedom, a pobjeda će im, kako ističu u stručnom štabu, pomoći u izlasku na evropsku scenu. 

"Želimo da sigurno uđemo u završnicu Prvenstva da probamo tu utakmicu sutra dobiti i riješiti sto posto Prvenstvo u našu korist i ostati na toj drugoj poziciji", kaže Selver Ahmetović v.d. šefa stručnog štaba FK Tuzla City. 

"Što se tiče utakmice, mislim da svi zajedno možemo očekivati jedan pravi derbi. Sloboda je ekipa koja zaslužuje mnogo više nego što tablica pokazuje. Imaju taj određeni pritisak", kaže Adrijan Mendeš, igrač FK Tuzla City. 

Sloboda je trenutno na osmoj poziciji na premierligaškoj tabeli sa 29, dok ekipa Tuzla Cityja druga sa 50 osvojenih bodova.

federalna.ba/Dino Durmić 

FK Sloboda utakmica
Nogometni savez BiH Ukrajina otkazana utakmica
0 22.03.2024 13:21
Nogometna reprezentacija BiH Izrael utakmica otkazana
0 22.03.2024 11:16
pomozi.ba utakmica Fond za liječenje oboljelih građana
0 19.03.2024 09:54