Komšić i Yoon Suk Yeol: J. Koreja planira otvoriti ambasadu u Sarajevu
(Izvor: Fena)

Komšić i Yoon Suk Yeol: J. Koreja planira otvoriti ambasadu u Sarajevu

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić sastao se u New Yorku s predsjednikom Južne Koreje Yoon Suk Yeolom. U pitanju je prvi sastanak zvaničnika BiH i Južne Koreje na najvišem nivou.

Na sastanku je razgovarano o odnosima dvije zemlje, a predsjednik Južne Koreje istaknuo je naročito zadovoljstvo upriličenim sastankom kojeg je nazvao historijskim, najavljujući da ta zemlja planira otvoriti ambasadu u Sarajevu.

Predsjednik Južne Koreje zatražio je podršku Bosne i Hercegovine prilikom glasanja u drugom krugu, a u vezi sa organizacijom Expo 2030, saopćeno je iz Kabineta člana Predsjedništva BiH.

Yoon Suk Yeol je poručio da će Južna Koreja nastaviti s različitim projektima od praktične koristi koje provodi u Bosni i Hercegovini.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić ocijenio je kao odlične političke odnose između Bosne i Hercegovine i Južne Koreje, naglasivši da postoji prostor za unaprjeđenjem ekonomske saradnje, te saradnje u oblasti edukacije, kulture i sporta.

federalna.ba/Fena

Yoon Suk Yeol Željko Komšić
Državna imovina Zakon o državnoj imovini Predsjedništvo BiH Denis Bećirović Željko Komšić
0 03.10.2023 17:18
Željko Komšić Joe Biden
0 21.09.2023 20:48
Željko Komšić Generalna skupština UN-a
0 20.09.2023 17:19
Generalna skupština UN-a Željko Komšić
0 18.09.2023 10:08