Komšić i Yoon Suk Yeol: J. Koreja planira otvoriti ambasadu u Sarajevu
(Izvor: Fena)

Komšić i Yoon Suk Yeol: J. Koreja planira otvoriti ambasadu u Sarajevu

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić sastao se u New Yorku s predsjednikom Južne Koreje Yoon Suk Yeolom. U pitanju je prvi sastanak zvaničnika BiH i Južne Koreje na najvišem nivou.

Na sastanku je razgovarano o odnosima dvije zemlje, a predsjednik Južne Koreje istaknuo je naročito zadovoljstvo upriličenim sastankom kojeg je nazvao historijskim, najavljujući da ta zemlja planira otvoriti ambasadu u Sarajevu.

Predsjednik Južne Koreje zatražio je podršku Bosne i Hercegovine prilikom glasanja u drugom krugu, a u vezi sa organizacijom Expo 2030, saopćeno je iz Kabineta člana Predsjedništva BiH.

Yoon Suk Yeol je poručio da će Južna Koreja nastaviti s različitim projektima od praktične koristi koje provodi u Bosni i Hercegovini.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić ocijenio je kao odlične političke odnose između Bosne i Hercegovine i Južne Koreje, naglasivši da postoji prostor za unaprjeđenjem ekonomske saradnje, te saradnje u oblasti edukacije, kulture i sporta.

federalna.ba/Fena

Yoon Suk Yeol Željko Komšić
Željko Komšić reakcija svesrpski sabor
0 10.06.2024 13:38
Tuzlanska kapija Željko Komšić Novak Đukić
0 25.05.2024 18:31
Rezolucija o genocidu u Srebrenici rezolucija o Srebrenici Željko Komšić
0 23.05.2024 18:52
Denis Bećirović Željko Komšić Antonio Gutteres Rezolucija o genocidu u Srebrenici rezolucija o Srebrenici
0 22.05.2024 18:50