Suspendovani "Twitter" nalozi ambasada Srbije u osam zemalja

Suspendovani "Twitter" nalozi ambasada Srbije u osam zemalja

"Twitter" nalozi ambasada Srbije u Jermeniji, Iranu, Indoneziji, Nigeriji, Zimbabveu, Gani i Kuvajtu, kao i Generalnog konzulata u Čikagu, suspendovani su 18. avgusta, bez ikakvog obrazloženja, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

U Ministarstvu navode da su nalozi blokirani bez ikakvog obrazloženja ili prethodne poruke kojom bi se ukazivalo na eventualne povrede pravila komuniciranja na "Twitteru", zbog čega su toj kompaniji uputili zahtjev da odmah odblokira suspendovane naloge.

"Nedopustivo je da diplomatska predstavništva demokratske države koja nije izložena bilo kakvim sankcijama budu cenzurisana na ovaj način, pogotovo ako se uzme u obzir da su neki od ovih profila nedavno otvoreni i da nisu bili aktivni, a da na preostalima nije bilo nijednog sadržaja koji bi se mogao opisati kao neprimjeren", ukazuju iz Ministarstva spoljnih poslova.

Oni smatraju da je apsurdno to što su diplomatsko-konzularna predstavništva Srbije cenzurisana na društvenoj mreži koja se hvali time da promoviše demokratiju i pluralizam mišljenja.

Iz Ministarstva podsjećaju da je nedavno bez obrazloženja bio blokiran i "Twitter" nalog direktora Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Arnoa Gujona, koji je u međuvremenu odblokiran.

federalna.ba/Srna

Srbija Twitter
Albin Kurti Kosovo Srbija BiH
0 01.12.2022 10:57
Institut za nestale osobe Bosne i Hercegovine Institut za nestale osobe BiH Srbija Crna Gora Bosna i Hercegovina
0 29.11.2022 17:55
Elon Musk Twitter Apple
0 28.11.2022 20:27