Sukob migranata u Loznici, jedan ubijen
(Izvor: Ilustracija)

Sukob migranata u Loznici, jedan ubijen

U tuči više državljana Afganistana u krugu napuštene fabrike "Viskoza" u Loznici jedan od njih je ubijen, javljaju mediji u Srbiji. Ubijeni migrant ima više povreda, a obdukcija će pokazati čime su nanesene, javio je Tanjug. Do tuče je došlo sinoć oko 23.00 sata.

Više javno tužilaštvo u Šapcu i policija rade na rasvjetljavanju slučaja. RTS javlja, prema nezvaničnim informacijama, da je došlo do obračuna među migrantima u kojem je jedan zadobio prostrijelne rane, nakon čega je preminuo.

Sukobi među migrantima dešavaju se godinama u tom kraju. Loznica je jedan od gradova u kojem se migranti okupljaju i ilegalnim putevima pokušavaju da preko rijeke Drine pređu u Republiku Srpsku.

Tijelo muškarca ekipa "Večernjih novosti" je zatekla kraj puta Loznica-Banja Koviljača, koji prolazi kraj nekadašnje "Viskozine" kapije broj dva u Trbušnici. Ovaj list piše da su mnoge policijske ekipe bile na mjestu događaja, ali i u nekadašnjem krugu fabrike "Viskoze", odakle su oko 1.30 uspjeli da izvedu nekoliko desetina ilegalnih migranata koji su se skrivali u ostacima zgrada.
 
Niko nije mogao da potvrdi ili demantuje listu da su, navodno, osumnjičeni za ubistvo privedeni u Policijsku stanicu u Loznici.

federalna.ba/Srna
 
"Čuo sam nekoliko hitaca nešto oko ponoći", rekao je mještanin Trbušnice, čija je kuća stotinak metara od mjesta zločina.
 
Prije nekoliko godina u Banji Koviljači je nožem migrant migrantu okončao život. 

tuča migranti ubistvo Srbija