Stvari koje nećete naučiti u školi

Stvari koje nećete naučiti u školi

Od znanosti do povijesti do svega i svačega između i više, TIL (Today I learned) zajednica na Redditu ima sve. I s toliko znatiželjnika na svijetu, subreddit se nastavlja širiti, sada imaju 26 milijuna članova.

Učiti nove stvari nije tako lako kako bismo željeli dok odrastamo. Ali to je daleko od nemogućeg! Potrebna je samo iskra znatiželje i spremnost biti otvoren i ponizan.

TIL subreddit je pisao i o BACA-i, motorističkoj bandi koja će braniti djecu koja su zlostavljana ili maltretirana, dati im svoj prsluk, odvesti ih u školu, pa čak i čuvati kuću 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu kako bi osigurala da dijete može spavati.

Vozač autobusa u Parizu izbacio je sve putnike kad su odbili napraviti mjesta za čovjeka u invalidskim kolicima.

Kraljica Elizabeta jednom se sakrila u grmlje da bi izbjegla razgovor s rumunjskim diktatorom Nicolaeom Ceaușescuom i njegovom suprugom.

Gorile pjevuše sretne pjesme kad jedu. "A ako im je to najdraža hrana, pjevaju glasnije."

Stephen King prodaje prava na neke svoje kratke priče za samo 1 dolar, omogućavajući ambicioznim filmašima i studentima da ih prilagode filmovima. Ovaj je aranžman poznat kao Dollar Baby.

Žena po imenu Frances Perkins tijekom požara bila je ispred tvornice košulja Triangle i vidjela je na desetke ljudi kako skaču u smrt zahvaljujući nesigurnim radnim uvjetima. Postala je prva žena koja je osnovala Istražno povjerenstvo za tvornicu kako bi poboljšala sigurnost na radu.

Veliko slano jezero u Utahu je nekad bilo dom jednog flaminga po imenu Pink Floyd, koji je pobjegao iz zoološkog vrta i mogao se vidjeti kako zimi u Utahu se druži s galebovima.

Štakori se mogu osposobiti za otkrivanje kemijskog spoja u eksplozivima, što znači da ignoriraju otpadni metal i mogu brže tražiti mine. Također, afrički divovski štakor pod imenom Magawa nagrađen je prestižnom zlatnom medaljom za svoj rad na otkrivanju nagaznih mina.

Krajem 1780-ih Irac na putu po Francuskoj upoznao je impresivnog medvjeda. Kad ga je vlasnik medvjeda poticao palicom, medvjed je nešto vikao na irskom, što je dovelo do otkrića da je medvjed koji je izvodio zapravo još jedan Irac koji je zasijan u odijelu.

federalna.ba/Bored Panda

oko svijeta magazin Svijet
pandemija koronavirus Covid19 novi soj koronavirusa novi soj Svijet G20
0 10.07.2021 19:07