Stranka za Bosnu i Hercegovinu obilježila 26 godina od osnivanja

Stranka za Bosnu i Hercegovinu je, povodom 26 godina od osnivanja, održala svečanu sjednicu Predsjedništva na kojoj je napravljen osvrt kontinuiteta državotvornog djelovanja kroz više od dvije i po decenije  postojanja.

U saopćenju za javnost Stranke za BiH se navodi da je osnovana u teškom trenutku za našu zemlju 1996. godine, neposredno nakon završetka agresija na BiH, kada se trebalo uhvatiit u koštac s izgradnjom i jačanjem državnih institucija.

- Osnivač stranke Haris Silajdžić, tokom svog političkog angažmana obavljao je ključne funkcije od ministra vanjskih poslova i premijera Republike BiH, pa do člana Predsjedništva BiH. Zajedno sa svojim saradnicima uvijek je stavljao državu na prvo mjesto i neprikosnoveno se borio za njen prospertitet, odbranu njenog suvereniteta i integriteta, kao i položaj na međunarodnom planu - navodi se u saopćenju.

Na sjednici je bilo govora i o aktuelnoj političkoj situaciji, refleksiji rata u Ukrajini na Bosnu i Hercegovinu kao i budućim aktivnostima ka izgradnji demokratskog sistema.

- Stranka za Bosnu i Hercegovinu će nastaviti biti stranka svih građana BiH koji vole svoju zemlju, bez obzira na narodnu i vjersku pripadnost. Stranka za BiH je autentična stranka centra, koja je, dok je participirala u vlasti, uvijek bila osnovni temelj političke stabilnosti u BiH - navode iz te stranke.

Ističu da u narednu izbornu kampanju, s novim rukovodstvom, ulaze spremni da vrate povjerenje građana i stabilizuju Bosnu i Hercegovinu.

Sa spremnom političkom i ekonomskom vizijom za budućnost BiH, ne sumnjamo u konačne rezultate - poručuju iz Stranke za BiH.

federalna.ba/Fena

Stranka za BiH