Stotine hiljada Argentinaca dočekali svjetske šampione
(Izvor: AA)

Stotine hiljada Argentinaca dočekali svjetske šampione

Na stotine hiljada Argentinaca preplavili su ulice Buenos Airesa kako bi dočekali argentinsku fudbalsku reprezentaciji i proslavili osvajanje titule prvaka svijeta.

Novi svjetski prvaci su u noći s ponedjeljka na utorak sletjeli na aerodrom u Buenos Airesu nakon što su u nedjelju pobjedom nad selekcijom Francuskom osvojili treći planetarni šampionski naslov.

Više od milion Argentinaca preplavilo je ulice Buenos Airesa kako bi dočekali prvake svijeta i pratili prolazak svojih heroja panoramskim autobusom.

Brojni Argentinci, koji su poznati po velikoj ljubavi prema fudbalu, tokom noći su pohrlili na aerodrom kao i na mjesto gdje su fudbaleri odsjeli i odmorili se prije slavlja u gradu.

Na stotine hiljada ljudi u ranim jutarnjim satima zaputili su se prema centru grada i ispunili ulice prijestolnice kako bi zajedno proslavili osvajanje titule prvaka svijeta.

U Argentini je jučer proglašen državni praznik u znak dobrodošlice reprezentaciji koja je u finalu Svjetskog prvenstva u Kataru u nedjelju nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca pobijedila Francusku.

Buenos Aires prvi put dočekuje svjetske prvake nakon 1986. godine, kada je Argentina s Diegom Armandom Maradonom bila najbolja na Mundijalu igranom u Meksiku.

federalna.ba/AA

Argentina doček