Stojković: Očekujem dobru i hrabru Srbiju
(Izvor: EPA-EFE/ALI HAIDER)

Stojković: Očekujem dobru i hrabru Srbiju

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković rekao je danas da očekuje hrabru igru i da fudbaleri pruže svoj maksimum u borbi za povoljan rezultat protiv Brazila.

"Očekujem dobru, hrabru Srbiju, koja će dati sve od sebe da ostvari povoljan rezultat. Ne samo hrabru, nije sve u tome, nego treba znati i loptu gurati. Ova generacija nema čega da se plaši, ovo je igra deset na deset. Niko nema krila da leti. Jedna lopta, jedan teren. Sa takvim mentalitetom možete mnogo. Inteligencija je to što pravi razliku, sa svim ostalim stvarima", rekao je Stojković na konferenciji za medije.

Fudbaleri Srbije igrat će u četvrtak od 20.00 protiv Brazila, u utakmici prvog kola Grupe G na Svjetskom prvenstvu.

Utakmica se igra na stadionu Lusail. Od 11.00 u okviru Grupe G igraju selekcije Švicarske i Kameruna.

Stojković je rekao da prethodnih dana nije razmišljao o fudbalu, kao i da se na taj način odmara i koncentriše.

"Sve sam smislio, upakovao, osjećam se sretno i ponosno što sam moju malu Srbiju doveo u Katar. To me čini sretnim čovjekom, nisam pod stresom", istakao je on.

On je rekao da zna koji će fudbaleri igrati protiv Brazila, ali nije htio da otkrije njihova imena."Da je Tite (selektor Brazila) rekao njegov, rekao bih i ja naš. Siguran sam da 99 odsto znam i sastav Brazila koji će igrati, ali to ništa ne mijenja", rekao je on.

Stojković je dodao da je neizvjestan nastup veznog igrača Filipa Kostića.

"Kostić je pod velikim znakom pitanja, vuče povredu od posljednje utakmice Juventusa jer oni igraju po lijevoj strani kao da desnu nemaju. Osjeća povredu mišića, nema šta da se krije", rekao je on.

Na konstataciju brazilskih novinara da će ta selekcija igrati sa četiri napadača, Stojković je rekao da očekuje veoma tešku utakmicu.

"Očekujem ekstremno tešku utakmicu, a mi kao tim moramo da budemo fokusirani na naš stil fudbala i da probamo tehnički i taktički da budemo dobar protivnik. Utakmica će početi rezultatom 0:0, Brazil ima šansu da pobijedi, ali i Srbija. Ne bojimo se nikog na svijetu, čak ni Brazila", istakao je on.

Stojković je rekao da se historija često mijenja i da je svaki novi pokušaj šansa za to, nakon što je čuo podatak da Srbija nije slavila protiv Brazila 88 godina.

"A, opet, to nije prva stvar o kojoj razmišljamo, da pobijedimo Brazil zato što nismo toliko dugo. Važno je da skupimo što više bodova, da bismo prošli u sljedeću rundu. A i da se to ne desi, neće biti smak svijeta. Imat ćemo pošten odnos prema igri, učinit ćemo Srbiju ponosnom. Pa ako neko bude bolji od nas, čestitat ćemo. Očekujem lijepu utakmicu sutra, svi znamo kakav je tim Brazil, kakve igrače ima, ali nećemo se predati tako lako", rekao je Stojković.

Utakmica između Srbije i Brazila na programu je u četvrtak od 20.00.

federalna.ba/Beta

Srbija Brazil Svjetsko prvenstvo 2022. Katar Svjetsko prvenstvo 2022. Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. sport fudbal
sport Federalni radio
0 31.01.2023 23:54
sport
0 31.01.2023 20:18
sport Federalni radio
0 31.01.2023 19:02
Federalni radio sport
0 30.01.2023 23:26
sport
0 30.01.2023 20:44
sport
0 30.01.2023 19:45