Srbija: Nastavljeno suđenje roditeljima dječaka koji je počinio masovno ubojstvo
(Izvor: Fena/Ilustracija)

Srbija: Nastavljeno suđenje roditeljima dječaka koji je počinio masovno ubojstvo

Iznošenjem obrane nastavljen je kazneni postupak protiv roditelja dječaka koji je 3. svibnja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu ubio devet vršnjaka i čuvara, a ranio još šest osoba.

Tužiteljstvo nastavlja s postavljanjem pitanja prvookrivljenom Vladimiru Kecmanovicu, a pitanja će moći postaviti i roditelji ubijene djece jer je Sud prihvatio da im se ukine status svjedoka i da kao oštećeni mogu sudjelovati ročištu, prenosi Radio Televizija Srbije (RTS).

U ovom postupku, sudi se i majci Miljani Kecmanović, kao i vlasniku i instruktoru streljane, a suđenje se obavlja bez sudjelovanja javnosti.

Optužena Miljana Kecmanović došla je sa slobode u pratnji svojih odvjetnika, dok je njen suprug u pritvoru od 3. svibnja prošle godine.

Kecmanović od početka suđenja negira krivicu za djelo za koje se tereti, teško djelo protiv opće sigurnosti.

Dječak K. K., koji u vrijeme izvršenja ovog zločina nije imao navršenih 14 godina pa samim tim nije kazneno odgovoran, pucao je na učenike i čuvara škole iz dva očeva pištolja koja je uzeo 1. svibnja, zatim ih je kobnog dana stavio u svoju torbu, otišao u školu i tijekom prvog sata ubio deset osoba i ranio još petero djece i nastavnicu povijesti.

federalna.ba/Fena

Beograd Srbija