Spušta se zavjesa na 28. SFF: Stotine gostiju nose najljepše uspomene iz Sarajeva
(Izvor: Ilustracija)

Spušta se zavjesa na 28. SFF: Stotine gostiju nose najljepše uspomene iz Sarajeva

Jedan od najposjećenijih Sarajevo film festivala danas spušta zavjesu do narednog 29. izdanja. Film koji zatvara SFF je "Praznik rada" režisera Pjera Žalice. 

Crvenim tepihom prodefilovat će ekipa filma o kojem se već uveliko priča. Film će biti prikazan na osam lokacija, sedam u Sarajevu i u Mostaru. 

Dodjela nagrada 28. Sarajevo film festivala bit će održana u Narodnom pozorištu Sarajevo od 20 sati. 

Film Praznik rada

Nakon deset godina u Njemačkoj, Armin se u gluho doba noći vraća u Bosnu. Prvomajski su praznici, Armin se tek oženio i želi iznenaditi svoga oca Fudu, ali Fude nema kući. Komišija kaže: "Uhapsiše Fudu, ko zna zašto." U mahali nemir. Fudo da je zločinac?! Armin želi doznati istinu, a komšiluk proslaviti Praznik rada.

U filmu glume: Muhamed Hadžović, Emir Hadžihafizbegović, Admir Glamočak, Boris Isaković, Aleksandar Seksan, Mirvad Kurić, Jasna Žalica, Tatjana Šojić, Dženita Imamović Omerović, Labina Mitevska, Vedran Đekić, Branka Katić, Ermin Bravo, Branimir Popović.

U proteklih sedam dana crvenim tepihom prošle su stotine gostiju iz cijelog svijeta. 28. izdanje obilježili su Mads Mikkelsen kojem je uručeno Počasno Srce Sarajeva i Jesse Eisenberg koji se u Sarajevu zadržao nekoliko dana družeći se s publikom nakon prikazivanja njegovog filma "Nakon što spasiš svijet". 

Organizacija SFF-a i ove godine je bila na samom vrhuncu, a lica zadovoljnih gostiju obišla su svijet. Sarajevo je ovih osam dana bilo u fokusu svjetske javnosti po jednom od najljepših događaja u BiH. Ono što je najvažnije gosti odlaze s porukom da će se sigurno vratiti. 

federalna.ba/Patria

Sarajevo film festival zatvaranje
Sarajevo film festival SFF Praznik rada Pjer Žalica
0 19.08.2022 19:54
Pjer Žalica kultura Film & TV Sarajevo film festival Praznik rada
0 17.08.2022 11:22
Mads Mikkelsen Sarajevo film festival
0 14.08.2022 21:38
SFF Sarajevo film festival online film
0 14.08.2022 14:07
kultura BiH Film & TV Svjetla Sarajeva Srđan Perkić SFF Sarajevo film festival
0 14.08.2022 09:52
MUP KS Sarajevo film festival izmjene saobraćaja
0 12.08.2022 11:17