videoprilog Đorđa Vujatovića (Federacija danas)

SNSD najavio pokretanje peticije za opoziv gradonačelnika Stanivukovića

Građani Bosne i Hercegovine sljedeće godine ponovo izlaze na birališta - na lokalne izbore. No, čini se da će Banjaluka do kraja godine organizirati referendum za opoziv gradonačelnika Draška Stanivukovića. Nakon višemjesečnih najava, u tom pravcu krenuo je SNSD.

Nakon tri godine najava i međusobnih optuživanja, skupštinska većina u Banjaluci, čini se, krenula je napokon u proces opoziva gradonačelnika Draška Stanivukovića. SNSD počinje skupljanje potpisa nezadovoljnih građana, kao neki vid peticije, a onda će pokrenuti i proceduru u Skupštini Grada. Kažu, dosta je gradonačelnikove samovolje.

„Ne mogu da prođem gradom da mi ljudi ne govore da sklonimo ovu četvorku. Četiri osobe upravljaju ovim gradom i troše milijarde. Čime su ove četiri osobe zadužile Banjalučane da mogu da rade šta hoće?“, rekao je Vlado Đajić, predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka.

U SNSD-u se uzdaju u snagu i jedinstvo s ostalim koalicionim partnerima. Kažu, razloga za opoziv gradonačelnika je mnogo.

„Od nepodnošenja izvještaja o radu gradonačelnika za protekli period, netransparentne politike, nedostavljanje podataka kolegijuma i odbornicima“, navodi Saša Čudić, potpredsjednik Skupštine Grada Banjaluka.

„Nikad se nije desilo da imamo ovakav politički disbalans u gradu. S jedne strane imamo gradonačelnika, s druge skupštinsku većinu i tu nemamo nikakvo usaglašavanje i dogovor“, ističe Neven Stanić, odbornik US u Skupštini Grada Banjaluka.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, čini se, ne haje mnogo za skupštinsku većinu i već računa na podršku građana, barem sudeći prema zagrljajima na obilježavanju sedmice starijih osoba.

„Komentarisati Vladu Đajića nakon kotlićijada, njegovih rođendana, derneka, svog kiča i šunda zaista postaje neumjesno. Ostajem raditi posao gradonačelnika u ovom, ali i u narednom mandatu“, poručuje Stanivuković.

S druge strane, građani o radu Draška Stanivukovića i mogućem opozivu imaju podijeljeno mišljenje:

“Ako bih se ja pitala, svi bi se oni promijenili odmah, ali ne možete izdvajati.“

“Ne znam, nek se oni dogovore.”

“Da li ga treba smijeniti? Ne treba, zašto?”

Prema planovima, skupljanje potpisa trajaće 15-ak dana. U vladajućoj koaliciji su sigurni da imaju dovoljno podršku građana. Kažu, uradili su analize i istraživanja, pa bi referendum mogao biti raspisan i do kraja ove godine.

federalna.ba

Draško Stanivuković Banja Luka Banjaluka SNSD opoziv Vlado Đajić
SNSD Igor Dodik
0 29.02.2024 21:41
Milorad Dodik SNSD Apelaciono vijeće Suda BiH
0 29.02.2024 19:48
SNSD HDZBiH Trojka EU
0 28.02.2024 21:03
Momir Talić počasni građanin Banja Luka
0 26.02.2024 19:59
Momir Talić Banja Luka Banjaluka
0 25.02.2024 22:52