"Šlaufijada" se vratila na Neretvu

Nakon više od deset godina, na rijeci Neretvi u blizini Starog mosta, organizovana je "Šlaufijada" – utrka šlaufima, koja je privukla značajan broj učesnika i gledalaca. Nastupilo je 11 ekipa, a najbolja je bila ekipa "Caffe Forza", koja je iza sebe ostavila "Zip line Stari most" i "KK design", javlja Anadolu Agency (AA).

"Start je bio malo teži, ali smo uspijevali hvatati brzace. Bilo je malo guranja na startu, ali sve u svemu, bilo je jako dobro. Ranije smo se bavili rekreativno ovom disciplinom. Često se u ljetnim danima spuštamo niz rijeku. Danas nam je učešće bilo bitno, a na kraju smo pobijedili i sretni smo", rekao je predstavnik pobjedničke ekipe Farik Repeša.

U Klubu skakača u vodu "Mostari", koji je organizator takmičenja, kažu da su prezadovoljni, najviše jer su vratili "Šlaufijadu" Mostaru i Mostarcima.

"Ovo takmičenje je oduvijek dio Neretve i Mostara i mi smo danas zaista sretni. Oduševljeni su i turisti koji su imali priliku gledati utrku. Zahvaljujemo svima koji su pomogli organizaciju", navela je članica Organizacionog odbora Adela Gosto.

"Šlaufijada" je organizovana u sklopu manifestacije "Skokovi sa Starog mosta", čiji će centralni događaj započeti u nedjelju od 16 sati.

federalna.ba/AA

Stari most Skokovi sa Starog mosta Mostar Šlaufijada
BiH Mostar baby boom bebe
0 27.09.2021 18:56
Mostar HNK koronavirus
0 27.09.2021 11:43
Mostarska liska Mostar festival komedije
0 23.09.2021 22:34
Mostar Koledž ujedninjenog svijeta UWC Mostar
0 23.09.2021 19:22