Skupština Posavskog kantona usvojila nekoliko zakona vezanih uz školstvo
(Izvor: Fena/Vlada PK)

Skupština Posavskog kantona usvojila nekoliko zakona vezanih uz školstvo

Skupština Posavskog kantona na sjednici održanoj u utorak, 21. maja, usvojila je nekoliko zakona vezanih uz školstvo.

Zastupnici su razmatrali i usvojili Zakon o pečatu Posavskog kantona, zatim Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o osnovnom školstvu, Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o srednjem školstvu, Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o udžbenicima i drugim nastavnim sredstvima za osnovne i srednje škole u PK, navodi se u saopćenju Vlade.

Zastupnici su usvojili i Odluku o izmjeni Odluke o dopuni Odluke o osnivanju Kolegija Skupštine Posavskog kantona, Odluku o imenovanju člana Odbora za društvene djelatnosti, jednakopravnost spolova i borbu protiv korupcije, Odluku o davanju suglasnosti na Odluku o davanju na korištenje i upravljanje ili zajedničko korištenje i upravljanje nekretnina u vlasništvu Agencije za privatizaciju u PK, Izvješće o radu i financijskom poslovanju kantonalne Službe za zapošljavanje za 2023. godinu i Program rada Službe za upošljavanje PK za ovu godinu.

U izjavi za medije predsjednik Skupštine Posavskog kantona Blaž Župarić je nakon zasjedanja izjavio kako se, kada se radi o donošenju zakona, može biti zadovoljno jer se prati ono što je u programu rada Skupštine za tekuću godinu i predviđeno.

"Kada govorimo o setu zakona iz područja školstva, izmjene i dopune Zakona o osnovnom i srednjoškolskom obrazovanju, donošenje novih nastavnih udžbenika, želim naglasiti da su ti zakoni dobili podršku svih zastupnika", rekao je Župarić.

federalna.ba/Fena

Posavski kanton skupština školstvo
Posavski kanton kolektivni ugovor državni službenici
0 06.05.2024 14:25
FK Željezničar skupština
0 01.04.2024 15:02
Ana Brnabić izbori Beograd skupština
0 22.03.2024 11:13