'Skup za odbranu Kosova' u Beogradu
(Izvor: N1)

'Skup za odbranu Kosova' u Beogradu

Srbija treba odmah da poništi "izdajničke" sporazume potpisane u Briselu i Washingtonu, vrati pregovore sa Prištinom u Savjet bezbjednosti Ujedinjenih nacija i uputi pisma Rusiji i Kini sa zahtjevom da spriječe ulazak Kosova u UN, rečeno je večeras na skupu koji je nazvan "narodnim skupom za odbranu Kosova", održanim ispred kabineta srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića u organizaciji "Pokreta za odbranu Kosova i Metohije".

Govornici na skupu istakli su da se ne zna šta je politika srbijanskih vlasti koje su do sada pravile štetne i katastrofalne poteze, zbog čega je jedini način za rješenje problema promjena pogrešne politike koja traje 10 godina.

Navedeno je da su srbijanske vlasti reagovale tek kada su Albanci počeli da ulaze na sjever Kosova i kada je Beograd "izgubio na svim pregovorima" i da su tek izašli iz "sepratističkih institucija" i zatražili da se na Kosovo vrati do 1.000 pripadnika vojske i policije.

Rečeno je da je puna reintegracija Kosova u Srbiju najvažniji državni cilj, i da bi svaki patriota na čelu Srbije pozvao patriotski naklonjene intelektualce i velikodostojnike Srpske pravoslavne crkve i razgovarao sa njima.

Rečeno je da to nije slučaj sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem, "koji je privatizovao" i naglašeno da "Srbija nije Aleksandar Vučić", a da "njegova Srpska lista nije Kosovo".

Govornici su poručili da se "ne može govoriti" o Zajednici srpskih opština u nezavisnom Kosovu i da da "treba vratiti srbijanske institucije",, prije svega na sjever Kosova.

Od Vučića je zatraženo da pismeno traži da Rusija i Kina spriječe ulazak Kosova u UN uz poruku da "dok tog pisma nema, sumnjivi ste gospodine Vučiću".

federalna.ba/AA

Skup za odbranu Kosova Beograd
reprezentacija BiH Teakwondo Beograd Evropsko prvenstvo
0 09.05.2024 09:51
Kina Beograd Xi Jinping
0 07.05.2024 12:35
OŠ Vladislav Ribnikar godišnjica obilježavanje Beograd
0 03.05.2024 09:42
Dejan Jović Uvod u Jugoslaviju Beograd
0 21.04.2024 23:02
Srbija opozicija Beograd izbori glasači
0 03.04.2024 13:49