Skijalište 'Javor' na Bukovoj Glavi kod Srebrenice zvanično otvoreno

Skijalište 'Javor' na Bukovoj Glavi kod Srebrenice zvanično otvoreno

Skijalište "Javor" na Bukovoj Glavi kod Srebrenice danas je zvanično otvoreno. Veliki broj građana iz Srebrenice i susjednih općina bio je prisutan na otvaranju.

- Ideja za realizaciju ovog projekta potekla je iz potrebe da se stanovništvu Srebrenice i Bratunca obezbjedi adekvatan sadržaj u zimskom periodu. Na samom početku bilo je puno izazova, rizika i bojazni da nećemo uspjeti u našoj namjeri, ali smo uz podršku lokalnih privrednika, Opštine i grupe entuzijasta uspjeli da u rekordnom roku danas imamo ovo što ovdje vidite - rekao je direktor "Javor" ski centra Miroslav Matić.

Osamdesetih godina postojala je ski staza na Bukovoj Glavi gdje su nekada Srebreničani i stanovnici regije vrlo rado posjećivali tu lokaciju.

U  implementaciju projekta do sada je uloženo oko 100.000 KM, najvećim dijelom iz kreditnih sredstava, a Opština Srebrenica je pružila pomoć u infrastrukturi i izgradnji puta do lokacije skijališta na Bukovoj Glavi.

- Svjesni smo da je zimska sezona uveliko počela, ali uporedo sa realizacijom projektnih aktivnosti, mi smo već pokrenuli promotivnu kampanju, te očekujemo znatan broj posjetilaca ove sezone - istakao je Matić.

federalna.ba/Fena

Srebrenica skijalište Bukova Glava
genocid Memorijalni centar Srebrenica-Potočari Srebrenica
0 17.03.2023 17:54
Stazama Bosne Srebrene Srebrenica
0 12.03.2023 16:55
visoki predstavnik Srebrenica genocid
0 10.03.2023 17:11
Christian Schmidt Srebrenica
0 10.03.2023 11:57