Sindikat radnika u zdravstvu HNK-a demantira kantonalnu vladu

Sindikat radnika u zdravstvu HNK-a demantira kantonalnu vladu

Iz Nezavisnog strukovnog sindikata radnika u zdravstvu HNK-a tvrde da im nije zabranjeno provođenje štrajka nakon što je prvotno kantonalna vlada objavila da je na snazi Rješenje Općinskog suda u Mostaru od 14. prosinca 2020. godine kojim je tom sindikatu zabranjeno organiziranje i provedba štrajka u zdravstvenim ustanovama u HNK-u.

 - Ovim putem želimo upoznati javnost sa skandaloznim, nedopustivim, a nadasve nemoralnim radnjama Vlade HNK-a. Naime, isti su na svojoj službenoj web stranici Vlade HNK-a, postavili krivotvoreni dokument, odnosno rješenje Kantonalnog suda u Mostaru od 11.2.2021 godine, broj: 58 0 Rs 225213 21 RsŽ.

O čemu se radi? Navedeno rješenje od 11.2.2021 god. zaprimio je i sindikat NSZ SKB Mostar i ono se razlikuje u samom sadržaju i naravi, od onoga kojeg je na svoju službenu stranicu postavila Vlada HNK-a, a sve sa ciljem obmane i zbunjivanja šire javnosti, posebno ako se uzme u obzir da ovakve radnje predstavljaju kazneno djelo - priopćili su iz spomenutog sindikata.

Pozvali su nadležna tijela, posebno Tužiteljstvo HNK-a da, kako kažu, poduzmu odgovarajuće radnje iz svoje nadležnosti.

federalna.ba/Fena

HNK