Sindikat policije KS:Hitno reagiranje istražnih organa na nezakonitosti u radu čelnih osoba MUP-a
(Izvor: Ilustracija)

Sindikat policije KS:Hitno reagiranje istražnih organa na nezakonitosti u radu čelnih osoba MUP-a

Sindikat policijskih službenika, državnih službenika i namještenika Kantona Sarajevo očekuje hitno reagiranje istražnih organa u evidentnim nezakonitostima u radu čelnih osoba Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova KS-a.  

Referirajući se na hapšenje policajaca u okviru akcije Sparta, Sindikat od istražnih i pravosudnih organa očekuje da se obračunaju i s kriminalom „visokog ranga“ u Upravi policije MUP-a KS na isti način kao i što to čine sa policijskim službenicima sa početnim policijskim činovima i službenicima najnižeg ranga.

- Prvenstveno mislimo na tendersku nabavku pancira koji su neupotrebljivi. Niko od čelnih ljudi UP MUP-a Kantona Sarajevo nije odgovarao za oštećenje budžeta za 800.000 KM - istakli su iz Sindikata.

Tvrde da Sindikat apsolutno podržava nultu stopu tolerancije na nezakonit rad policijskih službenika koji urušava dignitet policijske službe i sigurnosnog sistema.

Također, podržavaju istražne i pravosudne organe u njihovom radu, od kojih očekuju zakonito i nepristrano postupanje, saopćeno je iz Sindikata policijskih službenika, državnih službenika i namještenika Kantona Sarajevo.

federalna.ba/Fena

Sindikat
najniža plata Ekonomsko-socijalno vijeće Sindikat
0 28.12.2022 18:20
Sindikat sindikati Vlada Kantona Sarajevo
0 26.12.2022 22:36
Sindikat ZDK kolektivni ugovor Vlada ZDK obrazovanje
0 08.09.2022 16:53
štrajk Sindikat Lufthansa pilot
0 31.07.2022 15:37