SFF: Postavljena izložba "Tragovi jednog vremena - Filmski plakat 1945-1970"

SFF: Postavljena izložba "Tragovi jednog vremena - Filmski plakat 1945-1970"

Filmski plakati iz fundusa i arhive Filmskog centra Srbije predstavljeni su na izložbi "Tragovi jednog vremena - Filmski plakat 1945-1970" u knjižari Buybook, u Radićevoj ulici u Sarajevu.

Iz Sarajevo Film Festivala (SFF) saopšteno je da se na izložbi može vidjeti više od 50 plakata nastalih 40-ih, 50-ih i 60-ih godina prošlog vijeka i predstavljaju značajna djela jugoslovenske kinematografije, kao što su "Skupljači perja", "Kad budem mrtav i beo", "Rani radovi", "Marš na Drinu", "Kapetan Leši" i mnogi drugi.

"Institut za film, koji je preteča Filmskog centra Srbije, sačuvao je i očuvao vrijedna djela grafičkog i primijenjenog dizajna SFRJ, koji mogu biti zanimljivi ne samo poznavaocima filma, dizajnerima, historičarima umjetnosti i likovnim stručnjacima, već i široj publici", navodi se u saopštenju SFF-a.

Prema riječima Gorana Matića, direktora Filmskog centra Srbije, radovi su odabrani po kvalitetu, autorima, značaju filmova i po tome koliko su rijetko izlagani.

Izložba "Tragovi jednog vremena - Filmski plakat 1945-1970" postavljena je u okviru programa Festival u Centru, a može se pogledati svakim danom od 12 do 22 sata do 12. septembra.

federalna.ba/AA

SFF