"Šešeljev saradnik i Miloševićev ministar ne može nikome držati lekcije"

"Šešeljev saradnik i Miloševićev ministar ne može nikome držati lekcije"

Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović reagovao je na napade predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i ukazao na činjenice.

“Pravosnažnim presudama najviših sudova Ujedinjenih nacija (Međunarodni sud pravde i Međunarodni krivični tribunal za bivšu Jugoslaviju) potvrđeno je da je nad Bošnjacima u UN sigurnoj zoni Srebrenica počinjen genocid. To su sudske presude koje ne mogu biti izbrisane iz historije čovječanstva.Najviši sudovi UN-a su donijeli pravosnažne presudei to nikakvi politički spinovi predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića ne mogu izbrisati. Kao predsjednik države koja je članica UN-a, on ima obavezu da poštuje presude sudova UN-a.

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je očito nervozan jer cijeli civilizirani svijet shvata njegovu manipulantsku strategiju i taktiku.

Ne zaboravimo, riječ je o najbližem decenijskom saradniku presuđenog zločinca Vojislava Šešelja, učesniku u varvarskoj opsadi Sarajeva i autoru mračne izjave „za jednog Srbina, ubit ćemo 100 Muslimana“. On je posljednja osoba koja može držati lekcije bilo kome u regiji.

Moje zalaganje zacivilizacijske vrijednosti, istinu i pravdu, a koje je zasnovano na činjenicama i argumentima, ne može niko zaustaviti uvredama i neistinama.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučićje još jednom pokazao da je retoriku mijenjao, ali suštinsku politiku nikada nije. Za razliku od njega, nastavljam još snažnije zalaganje zapoštivanje elementarnih normi međunarodnog prava i civilizacijskih vrijednosti.“, poručio je Bećirović.

federalna.ba

Denis Bećirović Milorad Dodik
Denis Bećirović Rezolucija o genocidu u Srebrenici rezolucija o Srebrenici
0 27.05.2024 20:03
Srpsko građansko vijeće Milorad Dodik
0 25.05.2024 18:41
Milorad Dodik negiranje genocida Bakir Izetbegović Reuf Bajrović Emir Suljagić SIPA
0 24.05.2024 19:32