Serena Williams najavila kraj sportske karijere

Serena Williams najavila kraj sportske karijere

Jedna od najboljih teniserki svih vremena, Amerikanka Serena Vilijams, objavila je kraj svoje sportske karijere u magazinu Vogue. Ova 40-godišnjakinja je u svojoj karijeri osvojila 23 Grand Slam turnira, što je čini drugom najuspješnijom teniserkom u historiji, iza Australijanke Margaret Court (24).

- Ovo je najteža stvar koju sam ikada mogla zamisliti. Ne želim da se završi, ali s druge strane, spremna sam da napravim sljedeći korak - rekla je američka zvijezda u intervjuu u magazinu Vogue, prenosi STA.

- Nikada nisam voljela riječ penzija, mnogo mi je draža riječ evolucija. Zato vam mogu reći da će se od sada moja evolucija odvijati van teniskih terena, ka stvarima koje su mi važnije -  dodala je Williams za  septembarsko izdanje renomiranog časopisa.

Detalje kada će se povući, međutim, nije objavila tačno, ali su američki mediji, uključujući CNBC, pisali da će se to dogoditi nakon Otvorenog prvenstva SAD u New Yorku, koje počinje 29. augusta.

Iskusna Amerikanka, 26. septembra napuniće 41. godinu, u karijeri je osvojila 23. Grand Slam titule, po sedam puta bila najbolja na Australian openu i Wimbledonu, šest puta slavila na svom domaćem US Openu u New Yorku i tri puta na Roland Garrosu.

Na Olimpijskim igrama osvojila je četiri zlatne medalje, tri u dublu zajedno sa sestrom Venus, a prije deset godina bila je najbolja pojedinačno u Londonu.

Ovih dana mlađa od sestara Wiliams učestvuje na turniru u Torontu, gdje je u ponedjeljak zabilježila prvu pobjedu u posljednjih 430 dana, savladavši Španjolku Nuriju Parrizas-Diaz sa 2:0 u setovima.

federalna.ba/Fena

Serena Williams
Serena Williams Patrick Mouratoglou
0 23.12.2022 15:44
Serena Williams karijera
0 25.10.2022 12:31
Serena Williams Roger Federer
0 16.09.2022 10:31