Selmin Ibrahimović osumnjičen za ubistvo u Lukavcu
(Izvor: Arhiv)

Selmin Ibrahimović osumnjičen za ubistvo u Lukavcu

Selmin Ibrahimović (33) iz mjesta Bokavići kod Lukavca osumnjičen je za ubistvo Alena Muharemovića (35) koje se dogodilo sinoć u lukavačkom naselju Koksara. Nakon pucnjave Ibrahimović se predao službenicima Policijske uprave Lukavac. 

- Ibrahimović je osumnjičen da je sinoć došao do objekta u kojem je živio Muharemović, te nakon kraćeg verbalnog i fizičkog sukoba sa oštećenim, ispalio jedan hitac i nanio Muharemoviću prostrijelnu povredu u predjelu glave. Nakon toga je otišao u Policijsku upravu Lukavac, prijavio ubistvo i predao oružje koje će biti predmet vještačenja - navode u Kantonalnom tužilaštvu TK. 

Uviđaj na mjestu događaja je obavio dežurni tužilac u saradnji sa istražiteljima Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a TK i Odjeljenja kriminalističke policije PU Lukavac.

U toku je kriminalistička obrada nakon čega će osumnjičeni, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, biti predat u nadležnost Tužilaštva.

- Postupajući tužilac je izdao naredbu za obdukciju tijela, kao i za druga potrebna vještačenje. U toku su i druge istražne radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti vezanih za ubistvo - navode u Kantonalnom tužilaštvu TK. 

federalna.ba/Fena

Selmin Ibrahimović ubistvo