Selfiranje sjećanja: Kinđe i Švabo, oprostite nam

Selfiranje sjećanja: Kinđe i Švabo, oprostite nam

Mirza i Ivice, hvala vam... Kinđe i Švabo, oprostite nam...

Mirza, hvala ti, što si osvojio sve što se moglo osvojiti i što se za Bosnu čulo diljem planete,  a oprosti nam, što od te Bosne ništa nema, zato što nam je ostalo samo sjećanje na ta lijepa vremena za koje nismo sigurni, ni da li će generacije koje dolaze znati pamtiti i njegovati.  

Oprosti nam, što će, nažalost, većini tvoja bista ispred dvorane koja nosi tvoje ime i gdje si prolio toliko znoja, najvećim dijelom služiti za selfiranje i slikanje, a ne za prvenstveno sjećanje.

Oprosti nam što i tvoja Bosna skoro ne postoji i što je baš onakva kako si u svom posljednjem intervju, potpisniku ovih redova opisao stanje u našem društvu – Katastrofa kolektiva.

Oprosti nam, Mirza, kao i sve naše legende, što ćemo se i Ivice Osima sjećati najčešće kroz selfiranje i slikanje ispred ili na stadionu adrese Ivice Osima 27, a ne prvenstveno po tome što je Švabo svoj nogometni valcer „plesao“ od zapada do istoka. A hoće li iko dok se bude slikao na Grbavici pomisliti, da li će istu sudbinu kao studenti doživjet i Osimov Željo koji se, u vrijeme dok obilježava 100 godina, bori za finansijski opstanak.

Na kraju neka nam oproste sve legende, ne što nismo znali da su legende, nego što nismo znali i nećemo znati da se nosimo s tim.

federalna.ba/Muhamed Bikić

Mirza Delibašić Ivica Osim
Predrag Spasić Ivica Osim Intervju sa istorijom trener Real Madrid
0 01.08.2022 14:10
Ivica Osim Japan
0 28.07.2022 20:20
Mirza Delibašić Skenderija statua spomenik
0 01.06.2022 20:12
Danko Delibašić Mirza Delibašić spomenik Skenderija
0 01.06.2022 17:55
spomenik Mirza Delibašić
0 30.05.2022 13:01