Selektor Gruzije: UEFA je pokazala nepoštovanje
(Izvor: EPA-EFE/Georgi Licovski)

Selektor Gruzije: UEFA je pokazala nepoštovanje

Selektor fudbalske reprezentacije Gruzije Willy Sagnol rekao je da je Evropska fudbalska unija (UEFA) pokazala nepoštovanje prema njegovoj ekipi, tako što ju je natjerala da brzo nastavi utakmicu protiv Škotske, koja je duže bila prekinuta zbog natopljenog terena u Glasgowu.

"Delegat UEFA-a nam je rekao: 'Moramo da igramo za šest minuta'. Kako možete to da kažete igračima koji su bili unutra oko pola sata, koji nisu jeli oko četiri i po ili pet sati? Kako to možete da kažete profesionalcima?", rekao je Sagnol, prenio je Sky.

Gruzija je sinoć izgubila od Škotske u Glasgowu sa 0:2, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine. Utakmica je bila prekinuta sat i 40 minuta zbog natopljenog terena poslije jake kiše.

"Čak je i kapiten Škotske (Andy) Robertson rekao u tunelu: 'Možda ne bi trebalo da nastavimo utakmicu'. Mislim da je svima bilo dosta te situacije. Igračima je bilo hladno, nisu se osjećali dobro. Svima je bilo dosta čekanja. Posmatrali su nas pomalo kao objekte. (Rekli su): 'Začepi i radi ono što ti kažem da radiš' ", naveo je Sagnol.

Na tabeli kvalifikacione Grupe A, Škotska je prva na tabeli sa svih 12 bodova, Gruzija je druga sa četiri boda iz tri utakmice, a četiri boda iz četiri meča ima Norveška. Španija je četvrta sa tri boda iz dvije utakmice, a Kipar je posljednji bez bodova iz tri utakmice.

federalna.ba/Beta

Gruzija Škotska utakmica