'Sedam Snjeguljica i patuljak' oduševili busovačku publiku
(Izvor: Fena)

'Sedam Snjeguljica i patuljak' oduševili busovačku publiku

Predstava "Sedam Snjeguljica i patuljak" potvrdila je sjajnu izvedbu mladih kazalištaraca iz Busovače, za koju su u punoj kino dvorani "Theatre" nagrađeni gromoglasnim pljeskom.

Mlade glumce dolaskom su podržali roditelji, rodbina, prijatelji, ali i gledatelji iz okolnih gradova – Viteza, Zenice i Travnika.

"Sedam Snjeguljica i patuljak" nova je predstava mlade kazališne skupine iz Busovače, koja je nastala kao plod partnerstva i suradnje Udruge UZOR iz Busovače i Gradskog kazališta mladih Vitez.

"Možete li zamisliti sedam razmaženih Snjeguljica i jednog patuljka koji kuha, čisti i ugađa im svakodnevno?! Tako pisac napisa bajku i napravi veliku hajku u kojoj je glavna žrtva patuljak Mrvuljak. Hoće li se Mrvuljak izboriti za razmaženim Snjeguljicama? Hoće li pisac promijeniti radnju i smanjiti muke Mrvuljku? Otkrijte na nekoj od narednih izvedbi uživajući u igri mladih kazalištaraca", pozvali su partneri UZOR i GKM Vitez.

U predstavi igraju: Dunja Milinović, Mia Vujica, Ajna Kurtodža, Iva Subašić, Katarina Laštro, Daria Znahor, Nika Franc i Petra Golub. Autor teksta je Tode Nikoletić, a režiju potpisuje Marko Mirković. Izvršni producenti predstave su Dario Plavčić i Ivan Sajević, dok je grafičku pripremu uradio Borislav Sučić.

"Protekli tjedan izveli smo našu predstavu 'Tartuffe' i od srca nasmijali publiku. Ovaj tjedan maestralna je bile predstava Snjeguljice i patuljak, a za duću srijedu, 15. prosinca, premijera je naša nove predstave 'Začarana princeza'. Ovim igranjima bit će zaključena još jedna uspješna godina za našu kazališnu obitelj. Sve predstave u prosincu su humanitarnog karaktera, s obzirom na to da smo odlučili prihod od ulaznica darovati onima kojima je potrebna ljudska ruka i suosjećanje", poručili su iz Udruge UZOR.

federalna.ba/Fena

Busovača
medvjedica Fojnica Pionirska dolina Busovača
0 04.03.2022 22:28
Busovača spomen-kosturnica Dan državnosti BiH
0 25.11.2021 18:15
Područna škola Gornja Rovna Busovača školska zgrada
0 24.09.2021 20:49
Busovača Gornja Rovna škola nastava
0 12.09.2021 21:35
BuFEST Tartuffe Busovački kazališni festival Busovača
0 10.07.2021 15:11