SDA pristaje na prijedlog Bh. bloka o rotaciji gradonačelnika Mostara i bez HDZ-a

SDA pristaje na prijedlog Bh. bloka o rotaciji gradonačelnika Mostara i bez HDZ-a

“Ja se nadam da bi HDZ mogao odustati od ovakvog tvrdog stava u sljedećih godinu-dvije dana, tako da prezumu taj zadnji, treći turnus, u sljedećih 48 mjeseci”, kazao je predsjednik SDA Bakir Izetbegović.

Sjednica Gradskog vijeća Mostara nastavlja se u ponedjeljak u 16 sati

Prekinuta je sjednica Gradskog vijeća Mostar. Nastavak je u ponedjeljak u 16 sati. Nakon što je prije dva dana obavljen prvi krug glasanja za mostarskog gradonačelnika, u kome su najviše glasova dobili Mario Kordić (HDZ BiH) i Zlatko Guzin (Koalicija za Mostar), danas se trebao obavit...

Drugi nastavak konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća Mostara prekinut je na samom početku, te ni danas ovaj grad nije dobio novog gradonačelnika.

Nakon što je utvrđeno da su svi vijećnici prisutni, te potvrđena Komisija za izbor i imenovanje izglasana u srijedu, vijećnica Irma Baralija zatražila je pauzu od deset minuta kako bi se obavile konsultacije o danas obznanjenom prijedlogu o mogućoj rotaciji trojice gradonačelnika, čemu se usprotivio predsjedavajući Ivan Zelenika, ali na kraju ipak pristao. 

Pauza je potrajala mnogo duže od predviđenih deset minuta, tačnije cijeli sat, a nakon što su se vijećnici vratili na svoja mjesta, ponovo je Baralija izašla za govornicu i zatražila prekid sjednice, te nastavak u ponedjeljak, 15. februara od 16 sati.

Sa 34 glasa “za“ sjednica je prekinuta, te je potvrđeno da je treći nastavak zakazan za ponedjeljak. Tog dana bi se trebalo raspravljati i o odluci o privremenom finansiranju Grada Mostara.

federalna.ba

Bakir Izetbegović Mostar Gradsko vijeće Mostar
Dnevnik D Bakir Izetbegović
0 30.06.2022 21:00
Hrvati BiH Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru Mostar
0 30.06.2022 16:25
Bakir Izetbegović izbori Predsjedništvo Bosne i Hercegovine
0 30.06.2022 15:20
visoke temperature hitne službe Mostar
0 29.06.2022 12:08