Savo Milošević više nije selektor BiH

Savo Milošević više nije selektor BiH

Dosadašnji selektor "A" reprezentacije Bosne i Hercegovine Savo Milošević, nakon isteka ugovora, više neće obnašati ovu dužnost, saopštio je danas Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine (N/FS BiH).

Reprezentaciju je preuzeo u septembru 2023. godine te je popularno zvane "Zmajeve" s klupe predvodio u završnici kvalifikacija i u utakmici baraža za EURO 2024 protiv Ukrajine (1:2), nakon koje Bosna i Hercegovina nije uspjela da ostvari plasman na kontinentalno takmičenje.

"N/FS BiH se zahvaljuje Savi Miloševiću na predanom radu, trudu i profesionalnom odnosu tokom svog angažmana u reprezentaciji Bosne i Hercegovine te mu želi mnogo uspjeha u nastavku profesionalne karijere", istakli su iz N/FS BiH.

Milošević je kao selektor na klupi fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine bio u pet utakmica, ostvarivši četiri poraza i trijumf nad autsajderom Lihtenštajnom.

Kao najozbiljniji kandidat za nasljednika Miloševića na poziciji selektora Bosne i Hercegovine tokom dana u brojnim medijima spominje se Sergej Barbarez, nekadašnji kapiten bh. nacionalnog tima i ljubimac navijača koji od okončanja igračke karijere nije imao niti jedan trenerski angažman.

Naprasno je postao prva želja Vice Zeljkovića, predsjednika N/FS BiH, koji je ranije izjavljivao da "Barbarez neće biti selektor dok je on prvi čovjek fudbala u Bosni i Hercegovini".

Na Instagramu se danas kratko oglasio i Barbarez uz poruku "to be continued" (u prevodu s engleskog na bosanski jezik "nastavlja se"), a uz napis objavio je i zastavu Bosne i Hercegovine.

federalna.ba/AA

Savo Milošević reprezentacija
Rukomet reprezentacija Damir Doborac
0 11.05.2024 20:53
reprezentacija Damir Doborac
0 09.05.2024 22:30
Sergej Barbarez reprezentacija
0 16.04.2024 17:24
Eric Dier Engleska reprezentacija
0 09.04.2024 15:17
Damir Doborac reprezentacija
0 08.04.2024 19:21