videoprilog Mirne Ždralović (Federacija danas)

Saudijska Arabija donirala BiH 3.000 prehrambenih paketa

3.000 prehrambenih paketa donirala je Bosni i Hercegovini Kraljevina Saudijske Arabije. Dalje će pakete Ambasada proslijediti humanitarnim udruženjima, koja će se pobrinuti da pomoć stigne u prave ruke. Ovakva donacija je već tradicionalna u ramazanu, a nadaju se da će se saradnja ove dvije zemlje nastaviti.

Ambasador Kraljevine Saudijske Arabije uručio je donaciju ove zemlje Bosni i Hercegovini u vidu prehrambenih paketa. Pakete će saudijska Ambasada
proslijediti društvima širom naše zemlje koji će ih podijeliti socijalno ugroženim kategorijama u svom području.

Kako je kazao Fikret Mehović, portparol Kulturnog centra Kralj Fahd, riječ je o prehrambenim proizvodima – 3.000 prehrambenih paketa, koji će biti uručeni socijalnim kategorijama.

“Ta podjela će se vršiti na prostoru cijele BiH ljudima koji su u potrebi, pogotovo onima koji su naši povratnici”, ističe Ibrahim Malanović, šef Ureda za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice.

Iz Ambasade su naveli da pakete hrane i hurmi doniraju svake godine, ali da je ova zemlja spremna pomoći našoj i u ostalim segmentima.

“Ovim ramazanskim poklonom obilježavamo otvaranje ovog projekta u BiH i nadamo se da ćemo nastaviti podršku bratskoj zemlji u drugim segmentima”, naveo je Usama bin Dahil el-Ahmedi, ambasador Kraljevine Saudijske Arabije u BiH.

Neki od ugroženih ne kriju da im ovakva podrška znači, ali su nezadovoljni time što su primorani uzdati se u donacije.

Merhamet, Odjel za društvenu brigu, Pomozi.ba, Kruh svetog Ante, Srpsko humanitarnog društvo Dobrotvor su organizacije koje će djelovati na lokalnom nivou i pobrinuti se da paketi podrške stignu u prave ruke.

federalna.ba

BiH Saudijska Arabija prehrambeni paketi donacija
Narodna skupština RS BiH Federacija BiH Republika Srpska dijalog
0 11.05.2021 21:25
Milorad Dodik Valentin Inzko BiH Republika Srpska razdruživanje
0 11.05.2021 20:08
Al Aksa Al Aqsa Palestina Izrael Šefik Džaferović nasilje BiH
0 10.05.2021 20:45
Brčko BiH razvoj infrastruktura transparentnost
0 10.05.2021 19:08
sport Cheerleading BiH Grude
0 10.05.2021 18:58
Milan Dunović BiH Ogranak Matice Hrvatske Tomislavgrad
0 10.05.2021 18:49