Šarović: Zbog dnevnopolitičkih spinova SNSD dovodi RS u opasnost

Šarović: Zbog dnevnopolitičkih spinova SNSD dovodi RS u opasnost

Zbog dnevnopolitičkih spinova koje Milorad Dodik kreira kao bi spasio sebe i svoju poziciju on i njegov SNSD mogu dovesti u opasnost Republiku Srpsku, upozorava Mirko Šarović, predsjednik SDS-a.

On kaže da se SDS zalaže za izvorni Dejton, ali da ovo što Dodik radi sa najavama vraćanja nadležnosti, koje su on i njegov SNSD prenijeli na nivo BiH, za RS može biti veoma opasno.

„Ja ne vjerujem u bilo šta od onoga što sada rade i govore iz SNSD-a. Način na koji kažu da će vratiti ove nadležnosti je potpuno neprihvatljiv bez institucija i bilo kakve pripreme“, istakao je Šarović.

On je upitao da li je uopšte moguće da se ovlaštenja na Republiku Srpsku vrate na način kako to sada pokušavaju predstaviti ljudi iz SNSD-a.

„Ako je moguće - onda u redu, hajde da idemo u Narodnu skupštinu RS, Predstavnički dom i Dom naroda BiH i da vidimo hoćemo li to dobiti ili će nam se to vratiti. Ili možda Dodik misli da postoji neki treći put. Ako je tako, onda mora javno reći koji je to put. Da li možda misli da je to neki put koji će RS dodatno uvući u opasnost “, upitao je Šarović.

On kaže da Dodik pokušavajući da spasi sebe, u ćorsokak i bezizlaznu situaciju, gura Republiku Srpsku.

federalna.ba/Fena

Mirko Šarović Milorad Dodik Republika Srpska BiH
opozicija Republika Srpska
0 19.10.2021 20:01
imunitet Milorad Dodik
0 19.10.2021 19:45
Mirko Šarović Republika Srpska opozicija
0 19.10.2021 17:45
BiH sjedeća odbojka osmina finala Evropskog prvenstva
0 19.10.2021 15:06
Bakir Izetbegović očuvanje mira BiH
0 19.10.2021 14:29