Sarajevska zima: U Pozorištu mladih izvedena predstava Posljednji han

Sarajevska zima: U Pozorištu mladih izvedena predstava Posljednji han

Grad  Rahat i Kulturni Centar Rahat iz Izraela gostovali su sa dva izvođenja u Pozoristu mladih na Festivalu "Sarajevska zima" sa El Yamam teatrom i predstavom "Posljednji han", koju je režirao Ilan Popko.

Sarajevska publika toplo je pozdravila umjetnike i delegaciju grada Rahat i Kulturnog centra i El Yamama teatar.

Daniel Alter u ime grada Rahat i festivala koji grad organizuje pozvao je "Sarajevsku zimu" da u okviru obilježavanja 40 godina od prvog izdanja Festivala 2024. gostuje sa selekcijom dokumentarnih i igranih filmova u gradu Rahat.

Direktor Festivala Ibrahim Spahić, prihvatio je poziv i naglasio važnost mediteranske kulturne saradnje umjetnika i gradova.

Spahić je dodijelio simbolična priznanja umjetnicima i članovima delegacije grada: Kaid Abu Latifu, Salamh Abu Alkeaunu, Ilanu Popki, Ali Abu Ghanemu, Danielu Alteru, Fuadu Al Ziadnaiu, Mariu Katnani, Roqui Danziger i Marini Toshich Cohen, saopćeno je iz Festivala "Sarajevska zima".

U Jevrejskoj opštini jučer je otvorena izložba Marine Toshich Cohen i održan koncert svjetskih umjetnica Rachel Dazinger i Matine Toshich Cohen sa muzikom orijenta.

federalna.ba/Fena

Sarajevska zima Ibrahim Spahić
Renata Derejczyk Sarajevska zima Festival Sarajevska zima Festival "Sarajevska zima"
0 02.06.2024 17:05
Robert Pauletta Umjetnička galerija BiH Sarajevska zima
0 23.02.2024 22:35
Ibrahim Spahić Art festival Grad
0 21.09.2023 20:47