Sarajevogas: Nije poznato kada će doći do normalizacije u snabdijevanju
(Izvor: Ilustracija)

Sarajevogas: Nije poznato kada će doći do normalizacije u snabdijevanju

Sarajevogas obavještava korisnike prirodnog gasa u Kantonu Sarajevo da su dobili dopis od dobavljača Energoinvest d.d Sarajevo u kojem ih informišu da je jutros od 4.00 sata došlo do kvara na transportnoj trasi gasa kroz Bugarsku čime je poremećen normalan dotok.

Ističu da je otklanjanje kvara u toku, ali još uvijek nije poznato kada će doći do normalizacije u snabdijevanju.

Kako neminovno dolazi do pada pritiska u gasnom sistemu u BiH, u skladu sa zahtjevom dobavljača, KJKP Sarajevogas je najavio da će izvršiti prekid isporuke gasa svim potrošačima koji imaju mogućnost korištenja alternativnog goriva.

Na taj način bit će stvoreni uslovi da individualni potrošači/domaćinstva i svi drugi koji nemaju mogućnost korištenja alternativnog goriva, što je moguće duže imaju nesmetanu isporuku prirodnog gasa.

Upućen je apel svim korisnicima koji će koristiti prirodni gas u navedenom periodu da racionaliziraju potrošnju. Također, u slučaju bilo kakve smetnje u isporuci, mogu kontaktirati Dispečerski centar Sarajevogasa na brojeve telefona: (033) 592 095; 592-096;  568-120; (061) 487 787.

- Sarajevogas posjeduje definisane procedure postupaka u ovakvoj situaciji i u toku je finalizacija plana rada ekipa na terenu, prilagođena novim uslovima isporuke prirodnog gasa. O eventualnim promjenama, javnost ćemo redovno informisati - saopćeno je iz tog preduzeća.

federalna.ba/Fena

Sarajevogas problemi kvar
Sarajevogas Toplane Toplane Sarajevo
0 13.01.2022 09:49
Skupština KS Toplane Sarajevo Vodovod i kanalizacija Sarajevogas
0 17.11.2021 13:38