Samardžić i Faber pobjednici 'Konjičkog cenera'

Samardžić i Faber pobjednici 'Konjičkog cenera'

Mlađan Samardžić iz Bosne i Hercegovine i Tea Faber iz Hrvatske pobjednici su utrke Grawe konjički cener 2022, koja je održana u subotu u Konjicu.

Stazu dugu 10 kilometara najbrže su istrčali spomenuti Samardžić u muškoj i Faber u ženskoj konkurenciji, dok su pobjednici utrke štafeta za muškarce i žene na dionici iste dužine Nemanja Đurić i Branislava Stepanov iz Srbije, priopćili su organizatori.

- Preponosan sam na sve koji su učestvovali u današnjoj utrci i ovom prilikom zahvaljujem se svima koji su pomogli na bilo koji način pripremu i realizaciju ove zahtjevne, ali za naš grad značajne manifestacije, koja upotpunjuje ljetne sadržaje u Konjicu - kazao je direktor 'Konjičkog cenera' Mahir Mujić.

U glavnoj utrci sudjelovalo je oko 300 trkača iz BiH i regije, dok je 170 dječaka i djevojčica trčalo humanitarnu dječju utrka „Sara i mala raja“.

Najuspješnijim mladim trkačima dodijeljene su diplome i pehari, a svim sudionicima dobili su medalje. Sav prihod od prodanih dječjih paketa putem Udruženja „Andalus” usmjeren je u humanitarne svrhe.

- Lijepo je vidjeti grad ispunjen mladošću, sportašima, turistima, koji su došli da vas podrže.
Grad Konjic otvoren je za sve pozitivne i lijepe priče kakva je ova velika utrka, zato zahvaljujem organizatoru, Atletskom klubu „Pace” Konjic, što osim okupljanja mladih ljudi koji žele da se bave atletikom u našem gradu, organiziraju i natjecanja koja u Konjic dovedu sportaše iz cijele Bosne i Hercegovine i regije – kazao je gradonačelnik Konjica Osman Ćatić.

federalna.ba/Fena

Konjički cener Konjic