Salkić: Ne smijemo dozvoliti da sile zla i podjela pobijede
(Izvor: Fena/BRATUNAC)

Salkić: Ne smijemo dozvoliti da sile zla i podjela pobijede

Po petnaesti put nakon obnoviteljskog života Bošnjaka u Bratuncu, nakon progona, danas je na šehidskom mezarju Veljaci prigodnim programom obilježen Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Obilježavanju je prisustvovao i Ramiz Salkić, poslanik u Narodnoj skupštini RS, koji je u svom obraćanju prisutnima rekao da trebamo biti ponosni na našu hiljadugodišnju historiju i borbu za slobodu naše domovine.

- Ne smijemo dozvoliti da sile zla i podjela pobijede kao što nismo dozvolili ni tokom agresije. Naša istrajnost će u konačnici pobijediti sile podjela, u to trebamo biti uvjereni kao oni čiji je cilj cjelovita Bosna i Hercegovina zemlja jednakih prava i jednakih mogućnosti za sve njene građane. Bosna i Hercegovina je naša domovina, mi danas obilježavajući Dan državnosti našim prisustvom svjedočimo našu zakletvu domovini da ćemo se za nju boriti i da ćemo je od neprijatelja čuvati i braniti.- kazao je Salkić. 

Poručio je da su ciljevi bili i ostaju miroljubivi i plemeniti, da Bosna i Hercegovina zemlja jednakih prava i jednakih mogućnosti za sve njene građane, dok su ciljevi neprijatelja naše domovine bili su i ostali mračni, podjela, aparthejd, diskriminacija, zabrane, napadi i provokacije.

Nastavimo zajedno odlučno i hrabro uprkos svim izazovima prijetnjama i pritiscima s ljubavlju čuvati našu domovinu tako što će svako na najbolji način raditi povjerene mu poslove, svakodnevno pitajući se da li je mogao uraditi više i bolje povjerenu mu obavezu u interesu domovine - rekao je, između ostalog, Salkić.

federalna.ba/Fena

Ramiz Salkić Dan državnosti BiH