SAD planiraju sistem izvještavanja o NLO-ima

SAD planiraju sistem izvještavanja o NLO-ima

U SAD bi u budućnosti trebalo da postoji neka vrsta sistema izvještavanja o navodnim neidentifikovanim letećim objektima NLO, zašta je Predstavnički dom Kongresa SAD pokrenuo odgovarajući program, piše danas Deutsche Welle (DW). Prijave da su primijećene neobjašnjive nebeske pojave, navodni NLO, posljednjih godina su učestala u SAD.

Predstavnički dom američkog Kongresa želi da uspostavi centralnu kancelariju u Pentagonu gdje će se prikupljati sve informacije o tim misterioznim pojavama na nebu.

Interni sistem izvještavanja ima za cilj da olakša američkom vojnom osoblju da prijavi takve pojave na nebu, a da ne rizikuje probleme zbog mogućeg otkrivanja tajni, navodi DW.

Na saslušanju na tu temu u maju, nekoliko poslanika se žalilo da američka vojska krije mnogo informacija i izjava o neobjašnjivim nebeskim pojavama.

Pozadina ovoga su vojni propisi o tajnosti, koji su spriječili pilote borbenih aviona, na primjer, da objave svoja zapažanja.

Mnogi stručnjaci su decenijama sumnjali da iza mnogih neobjašnjivih nebeskih fenomena stoje novi tipovi probnih aviona, projektila ili dronova vojske.

Sistem internog izvještavanja koji je u planu ima za cilj da pomogne američkom parlamentu da dobije pregled onoga što su navodno neobjašnjivi nebeski fenomeni, a šta su samo vojni testovi, piše DW.

federalna.ba/Beta

NLO SAD Pentagon
Južna Koreja SAD rakete zemlja-zemlja
0 05.10.2022 07:51
SAD Južna Koreja Sjeverna Koreja
0 04.10.2022 16:57
SAD Joe Biden Rusija Ukrajina aneksija
0 30.09.2022 18:02