Rusija kritikovala Bidenove pogrdne izjave o Putinu, nazivajući to sramotom za SAD
(Izvor: EPA-EFE/ALLISON DINNER)

Rusija kritikovala Bidenove pogrdne izjave o Putinu, nazivajući to sramotom za SAD

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov oštro je u četvrtak reagovao na pogrdnu opasku američkog predsjednika Joea Bidena o ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, nazvavši je sramotom za Ameriku.

U intervjuu za TV kanal Rossiya, Peskov je ismijao Bidena jer se ponašao kao "kauboj" da bi poboljšao svoj imidž i dobio podršku za predstojeće predsjedničke izbore.

"Takve bezobrazne izjave iz usta šefa Sjedinjenih Američkih Država (SAD) teško da će nekako uvrijediti šefa druge države, posebno predsjednika Putina. Međutim, ovo je velika sramota za samu zemlju. Jasno je da gospodin Biden demonstrira, zarad domaćih političkih interesa, ponašanje u stilu holivudskog kauboja”, rekao je Peskov.

Naglasio je da bi trebalo biti sramota ako predsjednik takve zemlje koristi takav jezik.

Američki predsjednik Joe Biden rekao je za ruskog kolegu Putina da je "ludi SOB" u srijedu na skupu prikupljanja sredstava u Kaliforniji za njegovu kampanju za reizbor.

"Ovo je posljednja egzistencijalna prijetnja, to je klima. Imamo ludog SOB-a poput onog tipa Putina i drugih, i uvijek moramo da brinemo o nuklearnom sukobu, ali egzistencijalna prijetnja čovječanstvu je klima", rekao je Biden govoreći u San Franciscu.

Zamjenik šefa ruskog Savjeta bezbjednosti Dmitrij Medvedev osudio je Bidenove pogrdne primjedbe, nazvavši američkog predsjednika "beskorisnim starcem".

“Za razliku od onoga što je rekao američki predsjednik, egzistencijalna prijetnja nije klima, već beskorisni starci poput samog Bidena, koji su poludjeli i spremni su da započnu rat protiv Rusije”, napisao je Medvedev na društvenoj mreži X.

federalna.ba/AA

Joe Biden Vladimir Putin