Rusija izvršila deveti raketni napad na Kijev ovog mjeseca
(Izvor: Reuters)

Rusija izvršila deveti raketni napad na Kijev ovog mjeseca

Najmanje jedna osoba je poginula u novim ruskim vazdušnim udarima rano jutros na Kijev i više ukrajinskih regiona, saopštile su tamošnje vlasti."Nastavlja se serija vazdušnih napada na Kijev, bez presedana po snazi i intenzitetu. Ovo je deveti uzastopni vazdušni napad na glavni grad Ukrajine od početka maja", saopštile su civilne i vojne vlasti Kijeva. 

Krstareće rakete lansirane su sa ruskih strateških bombardera iz regiona Kaspijskog mora, a izviđačke bespilotne letjelice su nadletale Kijev. "Svi neprijateljski ciljevi u vazdušnom prostoru Kijeva su otkriveni i uništeni", navodi se iz istih izvora.

Nakon obaranja jedne letjelice izbio je požar u jednoj poslovnoj zgradi, ali nije bilo povrijeđenih, naveo je gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko na Telegramu.

U vazdušnom napadu na luku Odesa na Crnom moru poginula je jedna osoba, a dvije su povrijeđene saopštila je regionalna vojna uprava.

Vojska je također izvijestila o napadima u Viničkoj oblasti u centralnom dijelu zemlje, a lokalni mediji izvijestili su o eksplozijama u regionu Hmeljnicki.

Ruska strana izvela je napade tokom posjete visokog kineskog zvaničnika Li Huija Kijevu.

Specijalni kineski predstavnik za evroazijska pitanja bi, prema Pekingu, trebalo sa lokalnim vlastima da razgovara o "političkom rješenju" sukoba.

federalna.ba/Beta

Ukrajina Rusija napad Kijev