Rumunski sud produžio pritvor braći Tate
(Izvor: EPA-EFE/Robert Ghement)

Rumunski sud produžio pritvor braći Tate

Zvijezda društvenih mreža Andrew Tate, njegov brat i još dva osumnjičena lica ostaće u pritvoru do 27. februara, odlučio je danas sud u Rumuniji, a optužnica ih tereti za seksualno iskorištavanje šest žena.

Tate i njegovi saradnici privedeni su u akciji rumunskog tužilaštva protiv organizovanog kriminala 29. decembra prema optužbi za formiranje kriminalne bande radi. Sud je odlučio 10. januara da osumnjičeni trebaju da ostanu u pritvoru punih 30 dana. Tateov advokat za sada nije dostupan za komentar. Tate i njegovi saradnici odbacili su optužbe.

Rumunske vlasti saopštile su da su zaplijenile robu i novac u vrijednosti od 3,96 miliona dolara u okviru istrage. Tate, bivši učesnik "Velikog brata" u Britaniji, postao je ozloglašen zbog mizoginih komentara i govora mržnje. Zbog svojih komentara zabranjen je na svim društvenim mrežama, ali mu je nalog na "Twitteru" deblokiran u novembru, nakon što je Elon Musk kupio ovu platformu.

Tate, koji ima američko i britansko državljanstvo, kaže da su žene djelimično odgovorne ako dožive silovanje i da pripadaju muškarcima.

federalna.ba/Srna

Andrew Tate pritvor Rumunija