Rukometaši BiH spremno dočekuju utakmicu s Kosovom
(Izvor: Fena/Edin Skokić)

Rukometaši BiH spremno dočekuju utakmicu s Kosovom

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u tuzlanskom Mejdanu u nedjelju sa početkom u 17 sati dočekat će reprezentaciju Kosova. 

Utakmica se igra u okviru 4. kola Grupe 7 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će se naredne godine održati u Njemačkoj. 

Na današnjoj pres-konferenciji u Tuzli govorili su pomoćnik selektora Damir Doborac i reprezentativac Senjamin Burić. 

- Što je najbitnije svi smo zdravi i spremni za sutrašnju utakmicu. Analiziramo utakmicu iz Prištine sa akcentom na našu igru. Imali smo jedan zajednički trening pred put u Prištinu, prezadovoljni smo pobjedom. Reprezentaciju Kosova ne smijemo potcijeniti jer su oni dugo na okupu što se i vidjelo u prvoj utakmici. Osvojili smo dva važna boda i sutra moramo ponoviti igru u odbrani, a nadam se da ćemo biti slobodniji u toj tranziciji ili u ofanzivnom dijelu - kaže Damir Doborac.

U prvoj utakmici reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je Kosovo u Prištini sa 25:22. 

- Sretan sam što smo ostvarili prvu pobjedu u kvalifikacijama, ali smo i zadovoljni sa pruženom igrom. Očekujem tešku utakmicu i sutra jer reprezentacija Kosova nije za potcijeniti. Mi smo u pripremi gledali njihovu utakmicu sa Slovenijom u kojoj su oni do 50. minuta imali izjednačen rezultat, a znamo da je Slovenija u vrhu evropskog rukometa - kaže Senjamin Burić.

Reprezentativci BiH u Mejdanu su uvijek imali ogromnu podršku sa tribina, a odličnu atmosferu očekuju i na sutrašnjoj utakmici.

federalna.ba/Fena

rukometna reprezentacija BiH Kosovo Tuzla SKPC Mejdan Mejdan