Rublev: Poruka protiv rata najbolja stvar koju sam uradio ove godine
(Izvor: Arhiva)

Rublev: Poruka protiv rata najbolja stvar koju sam uradio ove godine

Ruski teniser Andrey Rublev rekao je danas da je jedna od najvažnijih stvari koje je ove godine uradio to što je na sočivu televizijske kamere poslije meča na turniru u Dubaiju napisao poruku protiv rata.

Poslije plasmana u finale turnira u februaru, Rubljov je na sočivu kamere napisao: "Bez rata molim vas", misleći na rat koji njegova zemlja vodi u Ukrajini. Poslije meča na završnom ATP turniru u Torinu u novembru, devet mjeseci od početka rata u Ukrajini, ruski teniser je napisao: "Mir, mir, mir, svima nam treba".

Uoči egzibicionog turnira u Saudijskoj Arabiji ove nedjelje, Rubljov je rekao da je zahvalan na podršci koju je dobio u Torinu.

"Ne volim da pričam o sebi i da govorim dobre stvari o sebi, mogu samo da sudim o sebi. Zbog toga prošle sezone, posebno sa situacijom u svijetu, osjećate da možda i ne zaslužujete podršku ljudi. Posebno u Torinu, nikada ranije nisam osjetio tako nešto. Bio je to zaista poseban trenutak. Jedna od najboljih stvari koju sam uradio ove godine je poruka koju sam ostavio u Dubaiju. To je bila najsmislenija stvar koju sam mogao da uradim tokom godine", rekao je Rublev za Eurosport.

Zbog rata u Ukrajini, ruske reprezentacije i klubovi suspendovane su iz međunarodnih takmičenja, ali teniseri mogu da igraju.

"U mom slučaju, imam veliku sreću. Ne mogu ništa da kažem, niti da se žalim, pošto mogu da igram i da putujem. Imam super sreću, ali milioni ljudi pate i to je užasno", naveo je Rublev.

Rubljov je imao uspješnu sezonu, osvojio je četiri titule i zabilježio skor od 51 pobjede i 20 poraza. On još nije prošao četvrtfinale grand slam turnira i nije osvojio titulu iznad ATP nivoa 500.

"Cilj je jednostavan, da napredujem. Imam još prostora za napredak u vezi igre, mentalno, da analiziram godinu, sve stvari koje su bile pogrešne, mečeve u kojima sam se loše ponašao, mečeve u kojima sam imao jak mentalitet, da se koncentrišem na taj pravac i pokušam tokom sezone da radim manje pogrešnih stvari", naveo je Rublev.

Egzibicioni turnir u Saudijskoj Arabiji počinje u četvrtak, a učestvovaće i Grk Stefanos Tsitsipas, Rus Danil Medvedev, Amerikanac Tyler Fritz i Hubert Hurkač iz Poljske.

federalna.ba/Beta

Andrey Rublev Ukrajina Rusija