Robert De Niro: Trump je klovn koji bi mogao da postane tiranin
(Izvor: EPA-EFE/OLGA FEDOROVA)

Robert De Niro: Trump je klovn koji bi mogao da postane tiranin

Čuveni američki glumac Robert De Niro iznenada se pojavio u blizini suda u New Yorku kako bi javno napao kandidata za predsjedničke izbore, republikanca Donalda Trumpa, za kojeg je rekao da je "klovn koji bi mogao da postane tiranin".

Glumac koji podržava sadašnjeg, demokratskog predsjednika Joe Bidena, rekao je gledajući u trotoar New Yorka da je to "njegov kraj". "Volim ovaj grad, ne želim da ga uništim. Donald Trump ne samo da želi da uništi ovaj grad, već i zemlju i, na kraju krajeva, mogao bi da uništi i svijet", rekao je De Niro dugogodišnji protivnik bivšeg republikanskog predsjednika.

De Nirovo obraćanje je zapravo organizovao predizborni tim demokratskog predsjednika Bidena, dok je u isto vrijeme, na korak dalje, Trump slušao svoje advokate koji se zalažu za oslobađajuću presudu u krivičnom postupku pokrenutom protiv njega.

Glumac koji sada ima 80 godina, rekao je da je Trump "klovn" i da su svi smatrali šalom njegovu kandidaturu za predsjednika 2016. godine. "Kada se Trump kandidovao 2016, bilo je to kao šala, glupan koji se kandidovao za predsjednika. Zaboravili smo lekcije istorije koje nam pokazuju da drugi klovnovi nisu shvatani ozbiljno, sve dok nisu postali divlji diktatori", rekao je De Niro.

Dodao je da sada niko ne smije da se smije, već mora da se iskoristi jedinstvena prilika i da se glasa protiv njega - jednom zauvijek.

federalna.ba/Beta

Robert De Niro Donald Trump