RK Radnički u Goraždu organizuje treći rukometni turnir ''18. septembar''
(Izvor: Fena/Elma Geca)

RK Radnički u Goraždu organizuje treći rukometni turnir ''18. septembar''

Rukometni klub Radnički Goražde u nedjelju organizuje treći rukometni turnir pod nazivom "18. septembar“. Trener Haris Fidahić ističe da je ovaj događaj poklon kluba Gradu Goraždu, povodom obilježavanja Dana oslobođenja.

- Pored domaćina na turniru koji će biti održan u nedjelju, 10. septembra u Gradskoj dvorani ''Mirsad Hurić'' učestvuju i ekipe Hercegovca iz Nevesinja te RK Briješće. Iako je turnir obično međunarodnog karaktera, nažalost ove godine to nije slučaj jer naši prijatelji iz Prijepolja i Priboja nisu bili u mogućnosti doći, tako da smo odlučili ugostiti ekipe iz BiH – kazao je Fidahić.

Dodao je da će pored seniorskih, na turniru učestvovati i juniorske ekipe.

- Želimo prije svega odati priznanje uz ovaj datum 18. septembar kojim nama jako puno znači jer je to Dan oslobođenja Goražda u proteklom ratu. S druge strane, kako želimo da se što bolje pripremimo pred početak nove sezone, ovaj turnir nam je svojevrsna generalna proba pred početak prvenstva. Nastojimo razvijati nova prijateljstva, predstaviti Goražde u najboljem svjetlu, i u sportskom dijelu nama je ovaj događaj izuzetno važan – kazao je Fidahić.  

Podsjetio je da Prva liga FBiH u kojoj se takmiči RK Radnički, počinje 23. i 24. spetembra.

- Mi smo odigrali prijateljsku utakmicu sa RK Višegrad, slijede ove na turniru, kao i još jedna na gostovanju. Imamo malih promjena u igračkom sastavu, neki igrači su otišli zbog školovanja i nastavit će karijeru u drugim klubovima a neki su nas napustili zbog poslovnih obaveza. Uglavnom, pružit ćemo šansu mlađim igračima i nadamo se da će sezona biti uspješna - kazao je trener RK Radnički.

Za najuspješnije na turniru "18. septembar“ obezbjeđene su i prigodne nagrade.

federalna.ba/Fena

RK Radnički Goražde
Goražde 16 dana aktivizma
0 01.12.2023 16:48
Goražde Dan državnosti BiH
0 25.11.2023 14:57
Bosansko-podrinjski kanton Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Edin Ćulov Zoran Vujinović vjetroelektrane solarne elektrane Goražde
0 15.11.2023 18:33
Goražde Ernest Imamović sanacija puteva
0 13.11.2023 18:04