Rice: Ušutkali smo kritičare nastupima u Kataru

Rice: Ušutkali smo kritičare nastupima u Kataru

Fudbalski reprezentativac Engleske Declan Rice rekao je danas da je njegova ekipa "ušutkala" svoje kritičare dobrim igrama na Svjetskom prvenstvu u Kataru. "Mislim da ne dobijamo zasluge koje zaslužujemo svojim nastupima", rekao je 23-godišnji Rice, prenosi BBC.

Engleska je juče lako slavila protiv Senegala sa 3:0 i plasirala se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva gdje će igrati protiv aktuelnih svjetskih šampiona, reprezentacije Francuske.

"Ako pogledate druge timove, poput Holandije ili Argentine, njihove pobjede se nazivaju majstorijama... Kod nas uvijek nešto negativno", rekao je Rice.

"Posljednjih nekoliko naših utakmica je bilo besprijekorno. Mislim da bi sada ostale zemlje trebalo da počnu da se plaše nas, jer smo sjajan tim", dodao je vezista West Hama.

Engleska je postigla 12 golova na četiri utakmice u Kataru, a svoju mrežu je sačuvala na posljednja tri meča.

"Prije turnira je bilo mnogo priča da ne postižemo dovoljno golova. I te kritike smo ućutkali", rekao je Rice.

Meč četvrtfinala Svjetskog prvenstva između Engleske i Francuske na programu je u subotu, a Rice je istakao da njegova ekipa nema čega da se plaši.

"To su utakmice koje želimo da igramo. Dolaze samo jednom. Engleska protiv Francuske, četvrfinale - ne postoji ništa veće od toga. Želimo da prođemo dalje", rekao je Rice.

federalna.ba/Beta

Declan Rice Engleska Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022.