Reisul-ulema Kavazović u Doboju: Trebamo svi biti svjesni kolika je veličina mira u našoj zemlji

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović danas se sastao sa gradonačelnikom Doboja Borisom Jerinićem, sa kojim razgovarao o stanju Bošnjaka u Doboju, saradnji i unapređenju infrastrukture Islamske zajednice u ovom gradu.

Kako je navela Muslimanska informativna novinska agencija, reisul-ulema Kavazović ovaj sastanak ocijenio je velikim korakom, kako za Islamsku zajednicu, tako i za Grad Doboj.

“Kazao sam gradonačelniku da je jako važno da Grad Doboj bude poveznica u Bosni i Hercegovini. Trebamo svi biti svjesni kolika je veličina mira u našoj zemlji. Mi moramo govoriti o narodu koji živi na ovom prostoru, ne praveći razliku među njima“, kazao je reisul-ulema Kavazović nakon sastanka.

Gradonačelnik Grada Doboja Jerinić istakao je zahvalnost na dolasku reisul-uleme Kavazovića i predstavnika Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, poručivši da je Grad Doboj mjesto za sve.

“Mi se možemo pohvaliti na odličnoj saradnji sa Islamskom zajednicom i upoznao sam reisa Kavazovića kako mi to radimo i kako različitosti spajaju ovaj grad. Grad Doboj je multietnički grad, mi želimo da gradimo mir i stabilnost i odgovornost na nama je da brinemo o narodu koji živi ovdje“, poručio je Jerinić.

Na kraju susreta gradonačelnik Jerinić uručio je poklone reisul-ulemi Kavazoviću, kao znak zahvalnosti na njegovoj posjeti Doboju.

Prije sastanka u Gradskoj upravi Grada Doboja reisul-ulema Kavazović sastao se sa predstavnicima Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Doboj, glavnim imamom Ibrahim ef. Halilovićem i saradnicima, a sastanku je prisustvovao i muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević.

Delegacija Islamske zajednice koju predvodi reisul-ulema uputila se u džemat Grapska, gdje se održava Naučni skup pod nazivom "Zločini protiv čovječnosti i međunarodnog prava na prostorima Općine Doboj 1992-1995. godine". Nakon ovog skupa u džamiji Grapska bit će proučen i mevlud, na kojem se očekuje obraćanje reisul-uleme, muftije zeničkog i predstavnika ovog džemata.

federalna.ba/AA
Reisu-l-ulema Doboj posjeta
Doboj saobraćajna nesreća
0 24.06.2022 11:01
Mevlüt Çavuşoğlu Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović
0 17.06.2022 15:48
Ursula von der Leyen Kijev posjeta
0 11.06.2022 14:02
Olaf Scholz Zapadni Balkan posjeta
0 23.05.2022 21:49