Reis Kavazović: Sramotni zaključci Skupštine Grada Prijedora

Reis Kavazović: Sramotni zaključci Skupštine Grada Prijedora

Reisul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein efendija Kavazović ocijenio je sramotnom današnju odluku Skupštine Grada Prijedora.

Opština u kojoj je počinjen zločin s elementima genocida, u kojoj su ubijani i držani u logoru imami, porušene sve džamije, ubijana djeca. Bošnjaci su evropski Palestinci, progone ih na pravdi Boga njihove komšije kojima su oni mnogo puta učinili dobro, izjavio je reis Kavazović za Agenciju MINA.

Prijedorski odbornici osudili govor imama iz Kozarca, protiv bili SDA i Pokret za Prijedor

Poslanici Skupštine u Prijedoru na posebnoj sjednici osudili su govor glavnog imama iz Kozarca Amira Mahića. Podsjećamo, on je u svom obraćanju krajem januara svetog Savu nazvao začetnikom fašizma, a Srpsku pravoslavnu crkvu sektom. Ovo je govor mržnje koji je uvrijedio srpski narod, s...

Advokat hafiza Mahića Emir Kovačević izjavio je da zaključak Skupštine Grada Prijedora sadrži neistine upućene prema hafizu Mahiću. Na ovaj način Skupština je sebi dala za pravo da presudi prije odluke nadležnih sudskih institucija, što dovoljno govori o neprimjerenom pritisku na pravosudne organe.

federalna.ba

Reisul-ulema Husein ef. Kavazović Amir Mahić Kozarac Prijedor
bajramsko čestitanje Reisul-ulema Husein ef. Kavazović
0 10.04.2024 10:59
Reisul-ulema Husein ef. Kavazović bajramska hutba
0 10.04.2024 07:44
Reisul-ulema Husein ef. Kavazović Bajramska čestitka
0 09.04.2024 13:31
Reisul-ulema Husein ef. Kavazović Sarajevo
0 30.03.2024 21:25