Reis Kavazović održao tradicionalno predramazansko predavanje za pripadnike MOBiH i OSBiH

Reis Kavazović održao tradicionalno predramazansko predavanje za pripadnike MOBiH i OSBiH

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović održao je danas u Domu Oružanih snaga BiH (OSBiH) u Sarajevu tradicionalno predramazansko predavanje za pripadnike Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH.

Na početku obraćanja reis Kavazović je uputio iskrene čestitke povodom unapređenja novim generalima, drugim oficirima, vojnicima i službenicima u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine, te poručio da nastave jačati našu vojsku – sve njene aspekte funkcionalnog i efikasnog djelovanja.

Istovremeno je iskazao zadovoljstvo da se u Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama Bosne i Hercegovine organizuju zajednički iftari, na kojima se radost iftarskih sofri dijeli sa kolegama pravoslavcima i katolicima.

Tradicionalnom obraćanju prisustvovali su zamjenik načelnika Zajedničkog štaba za resurse brigadni general Mirsad Ahmić, kao i najviši predstavnici Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH.

Prisutnima se u ime ministra odbrane BiH obratio general Ahmić te izrazio dobrodošlicu reisu Kavazoviću i iskazao zahvalnost povodom veoma važnih poruka.

General Ahmić je istaknuo da su poruke reisu-l-uleme Kavazovića smjernice pripadnicima i pripadnicama OSBiH, jer sadrže osnovne principe OSBiH.

Na kraju general Ahmić je naglasio da je praksa organizacije zajedničkih iftara potvrda multietničnosti Bosne i Hercegovine, saopćio je Ured za odnose s javnošću MOBiH.

federalna.ba/Fena

Ramazan Husein Kavazović MOBiH OSBiH