Realiziran program novogodišnjeg darivanja djece i mladih oboljelih od raka
(Izvor: Ilustracija)

Realiziran program novogodišnjeg darivanja djece i mladih oboljelih od raka

Udruženje porodica i prijatelja djece oboljele i izliječene od leukemije i drugih malignih bolesti "PIPOL" tokom decembra prošle godine realiziralo je program novogodišnjeg darivanja za djecu i mlade oboljele i izliječene od raka sa područja Tuzlanskog kantona, Brčko distrikta BiH i dijela Republike Srpske koji ostvaruju pravo liječenja na referentnom Kliničkom centru u Tuzli.

Zahvaljujući podršci brojnih društveno-odgovornih kompanija i humanih ljudi širom Bosne i Hercegovine i inostranstva, i protekle godine uspješno je realizirana kampanja "Svaka neispunjena želja traži svoga prijatelja" u okviru koje su ispunjene praznične želje djece oboljele od raka koja se nalaze na intenzivnom bolničkom liječenju, kao i mališana i mladih izliječenih od raka.

Novogodišnje darivanje djece i mladih oboljelih i izliječenih od raka realizirano je 26. decembra u K.I.D.S. Centru udruženja "PIPOL", koje su mališani oboljeli i izliječeni od raka posjećivali svako u svom terminu, u skladu sa higijensko epidemiološkim mjerama. 

Pored ispunjenih želja, u sklopu programa darivanja za djecu i mlade oboljele i izliječene od raka obezbijeđeni su i prigodni novogodišnji paketići, personalizirani kalendari, trpeza bogata voćem i kolačima, te lunch paketi za sve štićenike udruženja. Posebno oduševljenje za štićenike ovog udruženja, ali i njihove porodice, izazvao je posebno uređen prostor u kojem su ih fotografirali profesionalni fotografi.

U četvrtak, 30. decembra 2021. predstavnice udruženja "PIPOL" posjetile su i Kliniku za dječije bolesti UKC-a Tuzla tokom koje su za sve mališane hospitalizirane na Odjeljenju za hematologiju i onkologiju uručile njihove želje, novogodišnje paketiće, voće, higijenske potrepštine i igračke.  

Djeci i mladima oboljelim i izliječenim od raka koji se nalaze na kućnom liječenju i oporavku poklone u okviru akcije "Svaka neispunjena želja  traži svoga prijatelja" dostavio je Mobilni tim udruženja "PIPOL", a cjelokupnim programom darivanja bila su obuhvaćena i braća i sestre djece oboljele i izliječene od raka čime je novogodišnja radost postala još veća, saopćeno je iz Udruženja "PIPOL".   

Predsjednica tog udruženja Amra Saračević zahvalila je svim društveno odgovornim kompanijama, humanim ljudima širom BiH, kao i građanima BiH u inostranstvu koji su nesebično podržali program novogodišnjeg darivanja i pomogli da kraj protekle, preteške godine mališani upamte po nečemu lijepom.

federalna.ba

humanost PIPOL