Raguž za Rezime: Imamo demokratski i demografski krah u BiH

"Mi smo sada trenutno i službeno jedina oporbena stranka s hrvatskim predznakom što nam daje ogroman otvoren prostor za pokazivanje političkim djelovanjem unutar institucija gdje nas je narod birao da se može ponuditi politička alternativa politikama koje vode naše političke vladjauće elite, prvenstveno iz reda hrvatskog naroda gdje praktično politika se svela na kadrovsku politiku, politika korupcije, nepotizma, klijentelizma i politika netransparentnog trošenja novca poreznih obveznika", istakao je u Rezimeu Slaven Raguž, predsjednik Hrvatske republikanske stranke i zastupnik u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine.

"Sada je odgovornost na nama da se isprofiliramo kroz institucije gdje nas je narod birao, da pokažemo i dokažemo svojim djelima da može postojati alternativa vladjaućim političkim elitama, da može postojati stranka sa hrvatskim predzankom koja će se boriti za prava hrvatskog naroda u BiH, ali primarno se boriti za čovjeka. U BiH se, kada je politika u pitanju, zaboravlja čovjek."

Kaže da će HRS, zajedno sa partnerima, sudjelovati u izbornim ciklusima u Republici Hrvatskoj.

"Ponudit ćemo infrastrukturu svakome ko želi mijenjati društvo u kojem živi, ko se želi uhvatiti u koštac protiv svih društvenih anomalija sa kojima se susrećemo u BiH, a onu politiku koja se koristi kao isključivo realiziranje osobnih ambicija i interesa ćemo morati ostaviti po strani. Bez promjene političke paradigme u BiH i društvenih vrijednosti ova zemlja neće imati budućnost za građane i žitelje ove zemlje, nego samo sa političke elite, njihovu rodbinu i stranačke uhljebe. Mi imamo demokratski i demografski krah u BiH."

Raguž navodi da su Hrvati koji nisu pridruženi HNS-u dvostruko neravnopravni u odnosu na druge.

O izboru novog rukovodstva HRS-a kaže da uradili svojevrsni reset unutar HRS-a.

"Ustrojili smo infrastrukturu po vertikali, od Posavine do Neuma, od bihaća do Sarajeva, gdje su svoju ulogu u Predsjedništvu stranke preuzeli ljudi koji su i profesionalno i radno i obiteljski realizirani, kojima politika je nešto najmanje u životu što im je potrebno. Ali su odlučili u političku kaljužu i boriti se protiv svih anomalija."

Ističe da se u izjavama Sanje Vlaisavljević ne radi o rehabilitaciji ratnih zločinaca.

"Ja sam vidio šta je nespretno ministrica izjavila. Ako ćemo gledati suštinu, ja se mogu slagati ili ne sa Sanjom vlaisavljević, ali praktički mi uvodimo verbalni delikt u primarni društveni diskurs BiH, primarno FBiH. Nekoga stvaljamo na stub srama zbog izjave. Ako živimo u demokratskom svijetu onda je dopušteno davati izjave koje se nekome ne sviđaju."

"Zastupnici u Parlamentu koji želimo raditi smo onemogućeni. Ulazimo u kraj petog mjeseca, ne znamo ni kada će biti sljedeća redovna sjednica. Osovina Dragan Čović - Bakir Izetbegović - Milorad Dodik se mogu svađati, ali se ne mogu posvađati", zaključio je Raguž.

federalna.ba

Slaven Raguž
Slaven Raguž HRS HNS Dragan Čović
0 04.02.2023 22:36
Slaven Raguž Christian Schmidt
0 02.10.2022 21:12
Slaven Raguž HNS zaključci
0 21.02.2022 13:59