Putnici po dolasku u Kanadu od sada moraju u hotelski karantin o svom trošku
(Izvor: The Canadian Press)

Putnici po dolasku u Kanadu od sada moraju u hotelski karantin o svom trošku

Premijer Kanade Justin Trudeau objavio je danas uvođenje strožih ograničenja protiv širenja korona virusa, prema kojima će putnici po dolasku u zemlju morati da budu u karantinu u hotelu o svom trošku.

U namjeri da spriječi infekcije novim sojevima korona virusa koji se brže šire, vlasti su odlučile i da do 30. aprila obustave avionski saobraćaj ka Meksiku i svim destinacijama u karipskoj oblasti.

Trudeau je rekao da će Kanada, uz do sada obavezan test prije ukrcavanja na let ka toj zemlji, uvesti i obavezno PCR testiranje na aerodromu za ljude koji se vraćaju u Kanadu.

"Putnici će potom morati da čekaju rezultate (testiranja) do tri dana u hotelu, o svom trošku, a očekuje se da će to koštati više od 2.000 dolara", kazao je Trudeau.

Naveo je da će putnici sa negativnim rezultatom potom moći da budu kod kuće u karantinu, "uz znatno povećan nadzor i kažnjavanje".

Putnici koji dobiju pozitivan rezultat na korona virus moraće momentalno da idu u karantin u određene državne objekte radi sprječavanja širenja novih sojeva koji izazivaju zabrinutost.

Povodom zabrane letova do Meksika i karipskih ostrva, Trudeau je rekao da će avio kompanije napraviti aranžmane s putnicima koji se sada nalaze u toj oblasti o njihovom povratku.

Od sljedeće nedjelje će svi međunarodni putnički avioni moći da slete jedino na aerodrome u Vancouveru, Torontu, Caglary i Montrealu, naveo je kanadski premijer.

Od putnika koji ulaze u zemlju Kanada od ranije zahtjeva da provedu 14 dana u samoizolaciji po dolasku i da imaju negativan test na korona virus, ne stariji od tri dana.

Odluka o uvođenju obaveznog karantina u hotelu o trošku povratnika u zemlju ima za cilj da obeshrabri građane da putuju u inostranstvo.

federalna.ba/Beta

Kanada karantin koronavirus
papa Franjo papa Vatikan Svijet koronavirus Covid19 pandemija virus
0 22.04.2021 21:05
Sjeverna Makedonija koronavirus
0 22.04.2021 17:48
Češka Republika koronavirus
0 22.04.2021 17:45
Srbija koronavirus
0 22.04.2021 17:02