Putin o napadima dronom na Moskvu: Jasan čin terorističke aktivnosti
(Izvor: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV)

Putin o napadima dronom na Moskvu: Jasan čin terorističke aktivnosti

Ruski predsjednik Vladimir Putin je, komentarišući posljednji napad dronovima na ruski glavni grad Moskvu, poručio kako to predstavlja "jasan čin terorističke aktivnosti".

"Napad dronom na stambene zgrade u Moskvi jasan je znak terorističke aktivnosti", rekao je Putin, dodajući kako napad predstavlja provociranje Rusije.

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin objavio je jutros da su neke zgrade lakše oštećene kao rezultat napada dronovima u ranim jutarnjim satima. Naveo je da su na licu mjesta gradske službe za vanredne situacije.

"Do sada niko nije teže povrijeđen. Molimo vas da vjerujete samo zvaničnim izvorima i ne širite neprovjerene informacije", naglasio je Sobjanin.

Guverner Moskovske oblasti Andrej Vorobjev takođe je naveo na svom nalogu na društvenim mrežama da zvuci eksplozije koji se čuju u nekim regionima pripadaju sistemima protivvazdušne odbrane.

"Nekoliko bespilotnih letjelica je oboreno dok su se približavali Moskvi. Molim javnost da ostane mirna. Sve hitne službe rade", kazao je Vorobjev.

Ruske novinske agencije objavile su da su bespilotne letjelice udarile u rezidencije u dvije različite ulice u Moskvi. Navedeno je da nije bilo povrijeđenih i poginulih.

U pojedinim izvorima na društvenim mrežama navedeno je da je na grad izvršeno 25 napada bespilotnim letjelicama od kojih je većina pogođena sistemima protivvazdušne odbrane.

federalna.ba/AA

Vladimir Putin