Prozor-Rama: Požarna linija duža od 20 kilometara, čeka se pomoć iz zraka
(Izvor: www.rama-prozor.info)

Prozor-Rama: Požarna linija duža od 20 kilometara, čeka se pomoć iz zraka

Na području općine Prozor-Rama aktivno je nekoliko požara, a neki od njih prijete i naseljenim mjestima, kazao je Feni šef Civilne zaštite Prozor-Rama Pero Kovačević, upozorivši da je požarna linija duga preko 20 kilometara. 

- Imamo 6-7 aktivnih požara, a najkritičnije je kod sela Krančići. Vatra je došla skoro do kuća... Borba je od jučer -  kazao je Kovačević, dodavši da vatrogasci i mještani zajedničkim snagama gase požar. 

Podsjetio je kako su još u utorak zatražili pomoć Oružanih snaga BiH, od kojih dosad nisu dobili nikakve informacije.

Po njegovim riječima, požarna linija sveukupno ima više od 20 kilometara, a vatrogasci koji su na terenu već deset dana se bore s vatrenom stihijom.

- Vatrogasci se već deset dana ne vraćaju s terena, vatra prijeti naseljenim mjestima pa moraju dežurati čitavu noć – naveo je Kovačević.

Izrazio je bojazan da bi požari mogli izmaknuti kontroli jer su vatrogasci iznemogli zbog težine terena i veličine vatrene linije.

- Imamo 15-ak vatrogasaca, jednu cisternu za vodu i dva vozila s manjom količinom vode. Većina te vode se nosi u naprtnjačama radi nepristupačnosti terena, a vatrogasci su iznemogli – rekao je šef Civilne zaštite Prozor-Rama.

federalna.ba/Fena

Prozor-Rama vatra požar
Kalifornija požar
0 29.06.2022 10:35
Doboj požar automobil
0 27.06.2022 10:36
požar Ljubuški Vašarovići
0 21.06.2022 10:54
Široki Brijeg ekskurzija Zadar požar
0 16.06.2022 13:41