videoprilog Admira Pripoljca (Dnevnik 3)

Protest navijača Čelika, nezadovoljni odnosom gradonačelnika Kasumovića

Građani Zenice, navijači i uprava Nogometnog kluba Čelik izašli su na ulicu. Od lokalnih vlasti i gradonačelnika Fuada Kasumovića traže poštivanje ranije potpisanog Sporazuma o međusobnoj saradnji.

Mirnim protestima građani, navijači i Uprava Nogometnog kluba Čelik poslali su poruku gradskim vlastima:

- Imamo jedinstvo koje ne pamtimo posljednjih dvadesetak godina da Uprava, navijači i šira zajednica žele poslati poruku Gradskoj upravi da neće dozvoliti ovakav odnos prema Nogometnom klubu Čelik, simbolu Zenice – izjavio je Robert Jonjić, član Upravnog odbora NK Čelik Zenica.

Protesti su rezultat šestomjesečnih nesuglasica u vezi sa Sporazumom o međusobnoj saradnji koji je Gradska uprava Zenica potpisala s Nogometnim klubom Čelik i to tri dana pred novembarske lokalne izbore.

Uz reprogram ranijih poreznih dugovanja, koji se plaća, sporazum je predviđao i stavku da prihode od najamnina poslovnih prostora na stadionu Bilino polje Grad Zenica prebacuje na račun kluba. Na pitanje zašto je potpisano postalo sporno, nismo dobili odgovor od Gradske uprave.

- On se poštuje samo parcijalno. Gradonačelnik Fuad Kasumović nije pustio ni jednu tranšu od prostorija stadiona Bili polje Nogometnom klubu Čelik, koji se sad skuplja u gradskom trezoru – kaže Kenan Zimeri, predstavnik UG Robijaši 1988 Zenica.

Protestna šetnja završena je kod stadiona Bilino polje, doma Nogometnog kluba Čelik.

federalna.ba

Čelik NK Čelik Fuad Kasumović Zenica protest